12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMagistraţii Tribunalului Bucureşti au rămas în pronunţare în privinţa contestaţiei depuse de...

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au rămas în pronunţare în privinţa contestaţiei depuse de Liviu Dragnea în dosarul “Referendumul”. Liderul PSD nu s-a prezentat în faţa instanţei

UPDATE 09.30: Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut, miercuri, să se trimită la instanţa supremă partea din contestaţia la executare a lui Liviu Dragnea referitoare la semnatarii motivării condamnării din dosarul "Referendumul”, judecătorul urmând să stabilească dacă admite această cerere, transmite News.ro. Preşedintele Camerei Deputaţilor nu s-a prezentat în faţa magistraţilor.

Avocatul liderului PSD, Liviu Dragnea, a declarat că oricum era motiv de amânare a judecării contestaţiei la executare, deoarece până miercuri nu a ajuns la Tribunalul Bucureşti hotărârea definitivă din dosarul „Referendumul” dată de Completul de cinci judecători de la instanţa suprema.

 

Ştire iniţială

La Tribunalul Bucureşti se judecă, miercuri, contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea pe data de 3 februarie în dosarul "Referendumul", în care a fost condamnat de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu suspendare.

Liderul PSD a declarat că, în dosarul "Referendumul” a primit pedeapsa pentru "exemplificare”, afirmând că nu este corect ca oamenii să fie condamnaţi pentru exemplu, situaţii care aduc aminte de "nişte vremuri triste”.

"Un domn judecător, nu îi pronunţ numele, celebru de altfel, a fost în CSM, acum ceva timp, în cazul Rarinca, spunea ceva îngrozitor, că, şi dacă o persoană este achitată, nu înseamnă că este nevinovată. Asta arată, de fapt, cum gândeşte un judecător. Adică toţi suntem vinovaţi, decide dumnealui pe care îl condamnă şi pe care îl achită. Am văzut că au vorbit despre acest demers ca fiind o prostie.

Nu mă interesează considerentele dumnealui, numai că încalcă nişte legi de organizare judecătorească şi nişte legi care obligă orice judecător să pună presiune sau să încerce să influenţeze o decizie a instanţei. O să mă uit cu atenţie cine a semnat motivarea respectivă, să vedem dacă avea dreptul să semneze, pentru că eu cred că, totuşi, de la această clădire (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, n.r.) se aşteaptă ca legea să fie respectată la rigoare”, a spus Dragnea, marţi, la ieşirea din sala de la instanţa supremă unde s-a judecat dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

În 22 aprilie 2016, preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, alături de alte 26 de persoane, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că şi-a folosit influenţa de preşedinte de partid în timpul referendumului de demitere a fostului preşedinte Traian Băsescu.

 

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă