22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMAI: Paştele Catolic, sărbătorit fără evenimente deosebite

MAI: Paştele Catolic, sărbătorit fără evenimente deosebite

Peste 284.000 de persoane au tranzitat frontierele României în ultimele zile, în urma controalelor oamenilor legii fiind identificaţi şi prinşi opt urmăriţi. 

''În ultimele 24 de ore la nivelul întregi ţări nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Peste 25.000 de angajaţi ai MAI au asigurat măsurile de ordine publică cu ocazia Paştelui Catolic. Pentru menţinerea unui nivel ridicat de siguranţă publică, în ultimele 24 de ore, MAI a avut în teren peste 4.500 de patrule de poliţie sau patrule mixte, alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră. De asemenea, au fost dispuse în misiune mai multe echipaje de poliţie rutieră, iar pompierii au fost pregătiţi pentru orice situaţii care ar fi impus intervenţia acestora'', informează MAI. 

Potrivit sursei citate de Agerpres, principalele misiuni ale angajaţilor au vizat prevenirea infracţionalităţii şi asigurarea ordinii publice îndeosebi în preajma celor aproximativ 1.000 de lăcaşuri de cult unde sâmbătă seara a fost oficiată slujba de Înviere. 

''La aceste manifestări religioase nu au fost înregistrate evenimente deosebite'', precizează MAI. Totodată, adaugă sursa citată, în zilele de vineri şi sâmbătă, prezenţa unui efectiv sporit de ordine publică a condus la prinderea în flagrant a 134 autori de infracţiuni şi depistarea a 17 urmăriţi naţional şi opt urmăriţi internaţional. 

În ultimele 24 de ore pompierii şi paramedicii SMURD au intervenit la 913 urgenţe medicale, în şapte cazuri fiind utilizate elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă