11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMAI a suplimentat numărul de polițiști pe litoral

MAI a suplimentat numărul de polițiști pe litoral

Ministerul de Interne a suplimentat, începând cu 1 iulie, numărul polițiștilor care acționează pe litoral. Astfel, încă 140 de polițiști au fost detașați din teritoriu pentru a acționa suplimentar față de dispozitivul curent, în zona stațiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiștii să-și petreacă vacanța în liniște și siguranță.

De asemenea, în perioada iulie-august, sub sloganul “Siguranța ta, prioritatea noastră!”, turiștii din Mamaia vor putea semnala faptele antisociale și vor primi recomandări preventive, direct pe plaja din zona Cazino, la punctul de informare al Poliției.

În baza Planului de acțiune ,,Litoral 2016”  aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus suplimentarea efectivelor curente care acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoral.

Astfel, în perioada 1 iulie – 31 august, zilnic, peste 700 de polițiști acționează, în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor.

Dintre aceștia, 583 de polițiști sunt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar 140 de polițiști sunt de la alte inspectorate de poliție județene, fiind detașați pentru a acționa în zona stațiunilor de pe litoral, pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor celor care aleg să își petreacă vacanța la malul mării.

În activități sunt angrenați polițiști de la ordine publică, polițiști rutieri, de la acțiuni speciale, de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, criminalistică, transporturi și de la arme, explozivi și substanțe periculoase, care acționează, în sistem integrat, împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, în perioada iulie – august 2016, va fi inițiat un proiect pilot pentru informarea turiștilor din stațiunea Mamaia, în zona Cazino din stațiunea Mamaia, unde turiștii vor putea semnala faptele antisociale și vor primi recomandări preventive.

Totodată, fiecare turist va putea fi informat cu privire la modalitatea de petrecere în siguranță a concediului și cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării.

Menționăm că, în perioada 20-26 iunie a.c., polițiștii care au acționat în zona litoralului au aplanat 63 de stări conflictuale, au efectuat 25 de controale la locurile de cazare pentru turişti și au intervenit la 53 de apeluri directe și 177 de apeluri prin 112 .

Totodată, au fost organizate 40 de acţiuni şi controale pentru prevenirea și combaterea comerţului stradal neautorizat şi a faptelor cu violenţă, fiind constatate 14 infracțiuni și aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.215 lei.

Au fost organizate 3 acțiuni pentru verificarea sistemelor de pază și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 5.500 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 11 infracțiuni, au aplicat 1.219 sancțiuni contravenționale, în valoare de 524.750 de lei, au reținut 131 de permise de conducere și 33 de certificate de înmatriculare.         

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă