14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMai multe primării din Dolj, percheziționate de DIICOT. Un grup infracțional ȘANTAJA...

Mai multe primării din Dolj, percheziționate de DIICOT. Un grup infracțional ȘANTAJA persoane din instituțiile publice

Procurorii DIICOT au efectuat, joi dimineața, opt percheziții domiciliare și la sediile unor primării din Dolg pentru a destructura un grup infracţional organizat, specializat în rambursări ilegale de T.V.A. şi evaziune fiscală, care a determinat prin amenințare mai multe persoane din instituții publice să încheie contracte ficitive, potrivit unui comunicat al instituției. 

Membrii grupului ar fi dezvoltat un sistem de firme implicate in emiterea de acte fictive în vederea obţinerii unor rambursări ilegale de TVA.

Citește și: Zeci de percheziții în Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală

De asemenea, membrii grupării, prin ameninţări, şantaj, împrumuturi de bani sau bunuri au determinat  mai multe persoane din cadrul unor administraţii locale şi instituţii să încheie contracte pentru servicii supraevaluate sau fictive.

Membrii grupării aveau roluri şi atribuţii diferite, în activitatea infracţională, cum ar fi: asigurarea unei aparenţe de legalitate prin întocmirea actelor contabile fictive, lichidarea societăţilor comerciale folosite în circuitele frauduloase şi care erau încărcate cu TVA-ul neplătit sau returnat de către stat, încheierea unor contracte privind realizarea unor lucrări supraevaluate şi recepţionarea acestor lucrări, care nu îndeplinesc standardele de calitate.

Citește și: Zeci de persoane, AUDIATE într-un dosar de evaziune fiscală. Cum funcționa grupul care a prejudiciat statul cu 3 milioane de euro

Astfel, în perioada 2014-2015 au fost emise doar de către o singură societate comercială  către 20 de societăţi, facturi în valoare de 1.259.803 lei.

De asemenea, firmele utilizate de membrii grupării infracţionale erau implicate în fraudarea statului şi prin încheierea unor contracte cu diferite autorităţi locale sau instituţii de stat, contracte care ori erau supraevaluate ori  urmate de nerealizarea lucrărilor, fiind însă efectuate plăţile. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă