14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGrav accident rutier în Cehia: Patru români au murit, iar trei sunt...

Grav accident rutier în Cehia: Patru români au murit, iar trei sunt răniți

Un accident rutier s-a produs marți, pe o autostradă din Cehia, iar în urma acestuia patru cetățeni români au murit și trei au fost răniți, a anunțat Ministerul român de Externe. 

"Ambasada României la Praga a fost informată de către poliția cehă cu privire la producerea unui accident rutier, în cursul zilei de astăzi, 29 martie 2016, pe autostradă D5 (Praga-Nürenberg), în dreptul orașului Plzen, incident soldat cu decesul a 4 cetățeni români și rănirea altor 3", se arată într-un comunicat al MAE. 
  
Misiunea diplomatică română din Cehia a făcut demersuri pentru a află informații despre conaționalii uciși și răniți în accident, în care au fost implicate inclusiv două mașini înmatriculate în țara noastră. 
  
"Potrivit informațiilor furnizate până în prezent, în accidentul rutier au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, un camion și un autoturism, cel din urmă având la bord 7 cetățeni români. Conform declarațiilor unor reprezentanți ai poliției, camionul a lovit din spate autoturismul, care a fost proiectat în parapetele de protecție de pe marginea autostrăzii. 
  
În urma coliziunii, 4 dintre cetățenii români aflați în autoturism și-au pierdut viață, alți 3 fiind transportați la Spitalul Universitar din Plzen, 2 dintre aceștia aflându-se în stare gravă. În acest moment, la nivelul poliției cehe este în curs anchetă privind circumstanțele în care s-a produs accidentul", precizează MAE. 

În acest moment, la nivelul poliţiei cehe este în curs ancheta privind circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Consulul român s-a deplasat, în regim de urgenţă, la unităţile spitaliceşti în care sunt internaţi cetăţenii români răniţi, precum şi la organele de poliţie în vederea obţinerii de informaţii suplimentare. Din primele date obţinute de la organele de poliţie, rezultă că împotriva şoferului camionului implicat în accident a fost iniţiată cercetarea penală.

Misiunea diplomatică română monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu autorităţile competente locale şi cu reprezentanţii spitalului în care se află internaţi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale", conchid reprezentanții ministerului. 

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă