9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMama lui Victor Ponta, audiată ca martor la DNA Ploiești, în dosarul...

Mama lui Victor Ponta, audiată ca martor la DNA Ploiești, în dosarul ginerelui Iulian Herțanu. Cum reacționează Ponta

UPDATE: Reacţia lui Ponta după ce mama sa a fost audiată ca martor la DNA Ploieşti. Pe cine acuză

UPDATE: Mama premierului Victor Ponta a ieșit, joi, în jurul orei 11.00, de la sediul DNA Ploiești, unde a fost audiată în calitate de martor, in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Avocatul Corneliei Naum, Bogdan Vlad, a confirmat jurnaliștilor că clienta sa are calitatea de martor.

”Vă pot garanta că doamna are această calitate”, a declarat Bogdan Vlad. 

Citește și: Ce precizări a făcut avocatul Corneliei Naum despre audierea de la DNA Ploiești

UPDATE: Avocatul Corneliei Naum, Bogdan Vlad, a declarat, joi, că mama premierului Victor Ponta se află la DNA Ploieşti, întrucât a fost citată în calitate de martor, informează Mediafax.

"Vom participa la această activitate procedurală", le-a declarat jurnaliştilor Bogdan Vlad, după intrarea Corneliei Naum în sediul sediul DNA Ploiești

———

Mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, este audiată, joi, la Direcția Națională Anticorupție Ploiești, în calitate de martor, în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Cornelia Naum nu avrut să facă declarații înainte de intrarea la DNA și a transmis că așteaptă, mai întâi, să afle de ce a fost citată.

Și sora premierului Ponta a fost citată, pe 26 februarie, la DNA Ploiești în același dosar. Alexandra Herțanu a fost chemată la DNA pentru a lua la cunoștință ce calculatoare, ridicate la percheziții de la firma sa de contabilitate Exfin 2000, nu au legătură cu dosarul în care a fost arestat soțul ei, Iulian Herțanu, și urmează a-i fie restituite.

Citește și: VIDEO. Sora lui Victor Ponta, audiată la DNA Ploiești. Urmează și mama premierului

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/1b6151a333877c492194af52f0afa435/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

​Iulian Herțanu, cumnatul premierului, a fost arestat preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat cu scopul de a frauda fonduri europene și autohtone. De asemenea, este acuzat de evaziune fiscală. Herțanu ar fi deturnat banii primiți pe un contract de extindere a canalizării orașului Comarnic-Prahova, prejudiciile fiind de peste 7,8 milioane de lei, iar evaziunea fiscală de circa 2,5 milioane de lei.

Este vorba de un contract de peste 10 milioane de euro, primit de firma lui Herțanu, Grossman Engineering, în consorțiu cu SC Euroconstruct de la SC HIDRO Prahova (firma autorităților locale) . Pentru cele peste 10 milioane de euro, Herțanu trebuia să finalizeze până în februarie 2014 extinderea canalizării  orașului Comarnic ( 60 de km de canalizare), însă nici acum nu sunt finalizate lucrările.

Pentru lucrările recepționate  până acum,  Herțanu ar fi primit deja din bugetul UE circa 4,2 milioane de euro, după cum ne-a declarat Dumitru Pantea, directorul general al societății  HIDRO Prahova, firma la care CJ Prahova are 80% din acțiuni, restul aparținând orașelor și comunelor județului. 

În acest dosar sunt inculpați parlamentarii PSD Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, aflați sub control judiciar pentru susținerea grupului infracțional organizat de cumnatul premierului. De asemenea, este inculpat și președintele CJ Prahova, Mircea Cosma. 

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă