21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Marian Căpățână spune că Voiculescu a dat bani pentru izbucnirea scandalului...

UPDATE. Marian Căpățână spune că Voiculescu a dat bani pentru izbucnirea scandalului Bercea Mondial-Mircea Băsescu. Voiculescu: Căpățână, un nebun

UPDATE. Dan Voiculescu a răspuns acuzațiilor omului de afaceri Marian Căpățână, care spune că șeful Antenelor ar fi dat șpagă pentru declanșarea scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondial. ”Marian Căpățână e un nebun”, a spus Voiculescu.

Omul de afaceri Marian Căpățână a declarat în fața anchetatorilor că Dan Voiculescu ar fi plătit un milion de euro pentru declanșarea scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondial. Afaceristul arată că banii erau pentru ca el să spună că banii au ajuns la președintele Traian Băsescu, informează Evenimentul Zilei. 

"Mi-a spus că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un milion de euro din care voia să-mi dea mie aceşti 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat prin C.S. şi prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condiţiile în care el acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu", a spus Marian Căpățână, potrivit EVZ. 

Căpățână a mai declarat, în fața instanței că Bercea Mondialu ar fi discutat personal cu Dan Voiculescu despre această mărturie mincinoasă. De altfel, el le-a spus şi vineri, jurnaliștilor, că întreg scandalul este o "făcătură" pusă la cale de Dan Voiculescu şi că asupra sa s-au exercitat ani de zile presiuni în acest sens, mai scriu jurnaliștii.

Marian Căpăţână, considerat intermediar, spune că a primit bani împrumut, însă nu există nicio dovadă, întrucât între el şi rudele interlopului nu s-au făcut acte privind împrumutul. Acesta recunoaşte că a luat 600.000 de euro "pe încredere", iar Mircea Băsescu a declarat că lui i s-a spus de un împrumut pentru licitaţie la Aversa.

„O parte din bani i-am schimbat în dolari întrucât era un curs favorabil, iar în luna iulie 2012 am restituit 300.000 de dolari, echivalentul a 210.000 de euro. Nici la acest moment nu s-a încheiat un document care să ateste respectiva tranzacţie. Despre împrumut, cei din familia Anghel i-au spus şi domnului Băsescu Mircea, care practic a devenit un garant moral al respectivei datorii”, a mai spus Căpățână. 

Marian Căpăţână le-a declarat judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti că, în acest context, a considerat că trebuie să returneze suma de 300.000 de dolari în biroul lui Mircea Băsescu.  Urma să returneze apoi, spune el, încă 280.000 de euro. Pe 9 iunie anul acesta, a mai declarat Căpăţână, a mai dat înapoi 20.000 de euro, tranzacţie ce a avut loc în Drăgăneşti- Olt. Atunci a făcut cu Izaura, fiica lui Bercea Mondial, singura chitanţă de mână. 

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă