11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Marian Oprişan, audiat la DNA

VIDEO. Marian Oprişan, audiat la DNA

La ieşirea de la DNA, Marian Oprişan a declarat că, în politică, el a spus mereu adevărul şi că are tot interesul ca acest dosar să se termine cât mai repede deoarece el este prejudiciat, mai ales în ultimele zile. Oprişan a mai spus că el nu este baron local şi că acest titlu i-a fost dat de presă unde, a mai citit, că este hoţ şi violator.

***

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a venit, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde e spus că a fost citat să dea declaraţii în calitate de martor în ancheta privind expertele contabile care au întocmit raportul în dosarul său. Marian Oprişan a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu există niciun prejudiciu în dosarul în care este judecat şi că pot veni şi cinci milioane de alţi specialişti care să facă expertiza în dosarul său, pentru că toţi vor constata că rezultatul "nespecialistului DNA" este unul eronat.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/c9c92713ae1ec1ae1fca868de55f8c19/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Oprişan a precizat avea dreptul să îşi aleagă un expert parte, în paralel cu expertul desemnat de instanţă, aceasta fiind o etapă procedurală legală, prevăzută de normele de procedură penală. Preşedintele CJ Vrancea a mai spus că este nevinovat şi că nu a încălcat niciodată legile. 

 

Tribunalul Bucureşti a decis, duminică, arestarea preventivă pentru 30 de zile a expertelor contabile Ileana Roxana Cernea (Pintea) şi Elena Valentina Muşuroiu, acuzate că au stabilit împreună cum vor aborda expertiza, astfel încât să îi favorizeze pe inculpaţii din dosarul de corupţie al lui Marian Oprişan.

Procurorii DNA au arătat, în referatul cu propunerea de arestare a celor două experte, că preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, se informa "îndeaproape" de modul în care decurge realizarea expertizei, fiind direct interesat în diminuarea sau excluderea prejudiciului reținut în sarcina sa și "manifestându-se deranjat de exprimarea în documentul oficial a vreunei poziții apte să-i pericliteze obținerea unei soluții favorabile", mai scrie Mediafax.

 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă