10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialProcesul lui Marian Oprişan s-a AMÂNAT din nou. Pentru a PATRA oară

Procesul lui Marian Oprişan s-a AMÂNAT din nou. Pentru a PATRA oară

UPDATE 11:24   Procesul în care Marian Oprişan a fost amânat, vineri, pentru a patra oară de Curtea de Apel Cluj, pentru data de 28 octombrie. , DNA l-a trimis în judecată pe Oprișan în urmă cu aproape zece ani și îl acuză de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals, informează Mediafax

Oprişan, care a venit și vineri la Curtea de Apel Cluj, a declarat că asta e viaţa, ne vedem pe 28 octombrie. Am susţinut mereu că sunt nevinovat. Am încredere în magistraţii judecători, garanţi ai statului de drept şi atâta timp cât avem magistraţi cinstiţi, în ţara asta nu pot să meargă la închisoare decât cei vinovaţi. Cei nevinovaţi trebuie să aibă o stare de normalitate”.

La rândul său Gheorghiţă Mateuţ, avocatul social-democratului, a spus că “instanţa a decis amânarea cauzei şi a dat un nou termen pe 28 octombrie în vederea administrării probelor. S-au încuviinţat toate cererile de probe formulate de apărare, pentru combaterea motivelor de apel. Este vorba de înscrisuri, dar şi 12 martori care urmează să fie audiaţi de Curtea de Apel Cluj”.
***

Procesul în care Marian Oprișan este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals și uz de fals se reia vineri la Curtea de Apel Cluj. La termenul din septembrie, magistrații au decis să amâne, pentru a treia oară, judecarea recursului după ce au reaudiat 11 martori din cei 12, ceruți de procurorii Direcției Națioanale Anticorupție. Completul de judecători ai Curții au cerut o amânare pentru a studia unele înscrisuri care vor fi puse la dosar de către avocatul inculpatului, Gheorghiţă Mateuț.

Marian Oprişan a declarat, la termenul trecut, că se va prezenta și în 2 octombrie la Curtea de Apel Cluj, precizând că va veni până când se va termina acest proces. “Chiar aș vrea să se termine. Nu m-am așteptat să vină 11 din cei 12 martori solicitați. Eu sunt supus deciziei finale a magistraților garanți ai statului de drept în România și ai justiției din România“, a subliniat Oprişan.

CITȘTE ȘI  Procesul lui Marian Oprişan s-a AMÂNAT din nou. Pentru a treia oară

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii au susţinut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile. Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la “Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila “Rucăr” şi “Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI  Baronul de Vrancea, Marian Oprişan, achitat după nouă ani de procese

În 2006, când Oprişan a fost deferit justiţiei, DNA spunea că Judecătoria Focşani este cea competentă pentru a soluţiona cauza. În 14 noiembrie 2007 însă, magistraţii de la Judecătoria Focşani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, pentru refacerea urmăririi penale. În februarie 2008, dosarul lui Marian Oprişan a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Vrancea. O lună mai târziu, procesul a fost mutat la Tribunalul Cluj, după ce instanţa supremă a admis strămutarea acestuia.

CITEȘTE ȘI  Baronul de Vrancea scapă din nou. Sentința în dosarul său de corupție a fost amânată. De ce e Oprișan optimist

Atunci, strămutarea a fost cerută de către procurori, care au susţinut că Oprişan ar fi oferit locuinţe unor judecători din zonă şi că popularitatea acestuia ar putea afecta judecata imparţială a magistraţilor.

În februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca, însă sentinţa a fost atacată de DNA, astfel că în luna mai a avut loc primul termen la Curtea de Apel Cluj, amânat atunci pentru 23 iunie, întrucât unul dintre inculpații din dosar a solicitat un alt termen, până la care să își angajeze un apărător.

 

 

Cele mai citite

Oferta lui Marcel Ciolacu pentru Piedone a picat: „Am încheiat orice dialog. Îi urez succes!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone, cel care a spus în cursul...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă