11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMarian Vanghelie rămâne în arest preventiv. Edilul ar fi perceput 20 %...

Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv. Edilul ar fi perceput 20 % comision pentru contractele publice alocate

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, va rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă. 

Ședința de judecată a avut loc joi, iar instanța a rămas în pronunțare. Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cătălin Dancu, a declarat că edilul şi-a schimbat declaraţia dată în faţa judecătorilor, el arătând că de fapt nu a ajutat la strângerea unor semnături pentru campania electorală a Elenei Băsescu, ci a lui Mircea Diaconu.

Citește și: Procurorii au ajuns la pușculiţa lui Vanghelie

Iniţial, primarul Sectorului 5 a spus că a contribuit la strângerea mai multor semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu.

În sala de judecată, unde se analizează contestaţia lui Vanghelie la măsura arestului preventiv, primarul a revenit asupra declaraţiei şi a explicat că, de fapt, nu a strâns semnături pentru fiica cea mică a fostului preşdinte, ci pentru Mircea Diaconu, a spus avocatul Cătălin Dancu.

Apărătorul primarului Sectorului 5 a explicat că Marian Vanghelie a revenit asupra declaraţiei iniţiale întrucât, în primă fază, “se produsese o încurcătură”.

Citește și: ANI: Marian Vanghelie nu poate justifica un milion de dolari

Edilul a fost audiat miercuri mai bine de trei ore lîn dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani, infracțiuni săvârșite între 2007-2015.

Vanghelie ar fi primit  20% (în total, peste 88 milioane de euro, în ultimii opt ani) din contractele publice alocate firmelor apropiatului său Dumitru Marin, arestat in septembrie 2014. Dumitru a făcut denunț, ca de altfel si alte persoane din anturajul lui Vanghelie, între care și avocatul Doru Giugula, suspect în dosar. 

O parte din mita luată de Vanghelie a fost dată pe cumpărare de semnături pentru listele electorale ale PSD, pentru publicitate la televiziuni, pentru renovarea și întreținerea sediilor PSD.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă