23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMarian Vanghelie rămâne în arest preventiv

Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv

Contestaţia lui Marian Vanghelie privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în dosarul în care exte acuzat de corupţie, a fost respinsă, marţi, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Agerpres.

Primarul Marian Vanghelie este arestat preventiv fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în dosarul pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Citeşte şi: Marian Vanghelie, la închisoare pentru încă 30 de zile

Vanghelie ar fi primit  20% (în total, peste 88 milioane de euro, în ultimii opt ani) din contractele publice alocate firmelor apropiatului său Dumitru Marin, arestat in septembrie 2014. Dumitru a făcut denunț, ca de altfel si alte persoane din anturajul lui Vanghelie, între care și avocatul Doru Giugula, suspect în dosar. 

O parte din mita luată de Vanghelie a fost dată pe cumpărare de semnături pentru listele electorale ale PSD, pentru publicitate la televiziuni, pentru renovarea și întreținerea sediilor PSD.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis, pe 9 aprilie, ca averile lui Marian Vanghelie şi a iubitei acestuia, Oana Mizil, să fie puse sub sechestru, asta potrivit declaraţiilor date de avocatul lui Vanghelie.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă