21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMariana Rarinca: Livia Stanciu s-a prezentat în fața instanței ”ca mă să...

Mariana Rarinca: Livia Stanciu s-a prezentat în fața instanței ”ca mă să intimideze”

Mariana Rarinca a acuzat-o luni, pe șefa ICCJ, Livia Stanciu, că s-a prezentat în fața instanței ca ”să mă intimideze”. Mai mult, Rarinca a ținut să sublinieze că șefa ICCJ mințit în fața instanței.

Curtea de Apel București a judecat, luni, contestația în anulare formulată de DNA împotriva achitării în cazul “Rarinca – șantajarea președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție”, contestație admisă în principiu. 

Citește și: ABUZ: Magistratul din dosarul Rarinca intervine în judecarea unei contestații ca să-și apere propria sentință. Mai avem Justiție DREAPTĂ?

Mariana Rarinca a fost achitată de Curtea de Apel București pe 21 mai, în dosarul în care a fost acuzată de DNA că ar fi șantajat-o pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Livia Stanciu. Specialiștii consultați de România Liberă susțin că instanța de apel care a pronunțat achitarea nu a respectat legea. 

Rarinca a fost arestată preventiv de mai multe instanțe, compuse din judecători diferiți. Instanța de fond a Tribunalului București a condamnat-o la trei ani cu suspendare, iar instanța Curții de Apel a achitat-o pe 21 mai. 

Procurorii au făcut contestație în anulare a deciziei de achitare a Marianei Rarinca pe 30 mai. La acel moment, procurorii reclamau că judecătoarea Risantea Găgescu, din completul care a pronunţat decizia de achitare, nu ar fi fost imparţială, aducând ca argument interviul susţinut de ea în urmă cu doi ani în faţa membrilor CSM de magistratul care îşi dorea să promoveze la Înalta Curte.

 

Cele mai citite

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă