10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMarş pentru redeschiderea Parcului Drumul Taberei. Care sunt solicitările protestatarilor

Marş pentru redeschiderea Parcului Drumul Taberei. Care sunt solicitările protestatarilor

Grupul „Salvați Parcul Drumul Taberei” organizează, sâmbătă, un marş de protest pentru redeschiderea parcului Drumul Taberei, la care şi-au anunţat participarea câteva sute de persoane, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Printre solicitările grupului către Primăria sectorului 6, al cărui primar este Rareş Mănescu, înafară de redeschiderea parcului până la data de 10 aprilie, se numără şi: “încetarea construcţiei spaţiilor expoziţionale din partea nordică a Parcului şi demolarea lor întrucât au fost construite cu încălcarea legislaţiei privind spaţiile verzi, plantarea de arbori în parc pentru compensarea celor 162 de arbori defrișati, îndepărtarea rocilor amplasate pe marginea lacului din parc și refacerea spatiului verde distrus prin amplasarea lor, dotarea parcului cu mai multe bănci și desființarea gardului de metal și beton care încojoară parcul, dar şi punerea la dispoziție a întregii documentații privind reamenjarea Parcului Drumul Taberei, în conformitate cu dispozițiile legislației privind liberul acces la informațiile de interes public”. 

Citeşte şi: FOTO. PROTEST la deschiderea Parcului Drumul Taberei

Marşul va începe la ora 10.30 şi va porni de pe trotuarul din dreptul ștrandului Drumul Taberei, va continua pe trotuar, în jurul parcului, până la intrarea în parc dinspre Piața Moghioroș și se va încheia la orele 12. De asemenea, organizatorii anunţă că marşul de protest va avea loc indiferent de condiţiile meteo. 

Grupul “Salvaţi Parcul Drumul Taberei” a mai protestat în trecut faţă de modificările care au fost aduse parcului cât şi faţă de faptul că parcul este în continuare închis. Oamenii au făcut demersuri la Primăria Capitalei, Garda de Mediu și Primăria Sectorului 6, întrucât proiectul a fost demarat în 2011 şi trebuia să se finalizeze în 2012. Cum la acea dată parcul nu era terminat s-a prelungit perioada lucrărilor până în 2014. Protestatarii au argumentat că se putea construi un parc mult mai frumos, fără betoane cu mult mai puţini bani. 

Citeşte şi: GALERIE FOTO. Locuitorii Sectorului 6 nu vor sere exotice în Parcul Moghioroș

De asemenea, săptămâna trecută, autorităţile au deschis parcul pentru câteva ore, în timpul unui protest pentru redeschiderea lui, iar Primăria Sectorului 6 a anunţat că parcul a fost deschis pentru câteva ore, doar pentru acea zi, pentru copiii unor gradinițe din Sectorul 6 care, împreună cu părinții, au fost invitați să viziteze noile locuri de joacă.

‘’Duminică, 22 martie, Parcul Drumul Taberei a fost deschis temporar pentru copiii unor gradinițe din Sectorul 6 care, împreună cu părinții, au fost invitați să viziteze noile locuri de joacă. Speculațiile potrivit cărora deschiderea temporară a parcului s-ar fi făcut la diverse presiuni ale unor protestatari sunt eronate și rau intenționate. Administrația publică locală acționează în baza și în spiritul legii, deci activitatea primăriei nu poate ieși din cadrul legal. Înțelegem nerăbdarea cetățenilor, însă procedurile de implementare a proiectelor derulate prin fonduri europene trebuie respectate cu strictețe, în așa fel încât amenajarea Parcului Drumul Taberei să se încheie cu succes, cât mai curând posibil. Diseminarea unor informații potrivit cărora deciziile sunt luate altfel decât prin respectarea legislației în vigoare reprezintă o încercare de manipulare a cetățenilor de bună credință”, se arată într-un comunicat trimis de Primăria sector 6.

Citeşte şi: FOTO. Istoria serelor exotice din Parcul Drumul Taberei: “Au vrut ceva ca de pe Marte”

Locuitorii din Drumul Taberei au scris pe grupul de Facebook al “Grupului Salvaţi Parcul Drumul Taberei” că sunt nemulţumiţi de modificările care au fost aduse parcului, întrucât nu sunt spaţii verzi suficiente, au fost tăiaţi foarte mulţi copaci şi înlocuiţi cu beton, nu există suficiente spaţii de joacă pentru copii, nu sunt suficiente bănci, iar serele exotice sunt inutile. 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă