13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMarşul pentru Normalitate: Extremiştii de la Noua Dreaptă mărşăluiesc împotriva homosexualilor

Marşul pentru Normalitate: Extremiştii de la Noua Dreaptă mărşăluiesc împotriva homosexualilor

Mişcarea naţionalistă radicală din România, Noua Dreaptă, organizează, sâmbătă, în contrapartidă la parada gay, Marşul pentru Normalitate, informează un comunicat remis redacţiei.

Naţionaliştii radicali sunt nemulţumiţi de adoptarea amendamentului constituţional care interzice discriminarea pe baza orientării sexuale şi susţin că România va fi transformată “în vârful de lance al mişcării homosexuale din Europa”.

Citeşte şi Suntem pe locul 5 la discriminarea homosexualilor. Vezi prin ce trece un gay în România. Ce spun autorităţile

“De mult timp nu ne mai miră nimic şi nu mai aşteptăm nimic bun de la actuala clasă politică. Dar asta nu înseamnă să asistăm impasibili la ceea ce va urma, întrucât, dacă va fi adoptat în Constituţia revizuită şi aplicat literalmente, principiul nediscriminării pe bază de orientare sexuală va rezulta în distrugerea libertăţii religioase, a libertăţii cuvântului, a libertăţii de asociere şi ar face că România să fie a patra ţara din Europa şi a şaptea ţara din lume care să includă nediscriminarea orientării sexuale în Constituţie. În aceste state, preoţii şi creştinii sunt târâţi prin sălile de judecată, sunt daţi afară de la serviciu, din universităţi, ori li se închid afacerile pentru că se exprimă împotrivă homosexualităţii. În Canada sau Marea Britanie, aproape că nu trece o săptămână să nu auzim că un creştin a fost dat afară de la lucru, în judecată, expulzat din universitate, ori chiar arestat pentru că se pronunţă împotriva homosexualităţii”, susţine organizaţia extremistă în comunicat.

Marşul activiştilor de la Noua Dreaptă a ajuns la a noua ediţie şi va avea loc de la ora 11.00.  Mişcarea,  autorizată de Primăria Capitalei, se va desfăşura pe traseul Calea Victoriei- Splaiul Independenţei- Patriarhia Română.

Totodată, sâmbătă, de la ora 17.00, pe traseul Arcul de Triumf-Piaţa Victoriei, se va desfăşura parada gay, care militează pentru drepturi egale pentru minorităţile sexuale.

Citeşte şi Începe GayFest 2013: Se va lăsa şi în acest an cu VIOLENŢĂ? Iată ce spun organizatorii

De altfel, organizatoarea GayFest, Daniela Prisacariu, a declarat, luni, pentru România Liberă, că se aşteaptă la “turbulenţe”, mai ales după incidentele din acest an de la Liceul George Coşbuc, din Bucureşti, şi de la Luna Istoriei LGBT, când un grup de ortodocşi a ocupat sala de cinematograf de la Muzeul Ţăranului Român, unde se proiecta un film cu tematică LGBT. 

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă