14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMărturia unei tinere, despre incendiul din Bamboo: Focul a început de la...

Mărturia unei tinere, despre incendiul din Bamboo: Focul a început de la acoperiș. Se fuma peste tot

O tânără care se afla în clubul Bamboo din Capitală, sâmbătă, când a izbucnit incendiul, a povestit, la Digi 24, că acoperișul a fost primul care a luat foc, iar fumul ieșea pe la sistemele de aerisire. Ea a mai spus și că s-a fumat toată noaptea, ”peste tot”. 

“Era normal ca parterul să ia foc, dar întâi a luat acoperişul foc. Da. Acolo se fuma şi se fuma peste tot. Chiar la masă la noi fumau şi colegii pe lângă mese”, a declarat Corina Anghel, care a precizat că nu s-a fumat cu acordul personalului. 

“Nu. Personalul, am fost martoră, un ospătar i-a cerut unui coleg de la masă să stingă ţigara. El s-a întors, a palmat-o. Fiecare sticlă era însoţită de artificii, sticlele de Moet şi sticlele de votcă foarte scumpe, care sunt mereu însoţite de artificii. Acele artificii erau însoţite la toate sticlele care veneau la masă”, a completat martora.

Tânăra a mai spus că “fumul ieşea pe sus, pe la sistemele de aerisire, nicidecum în jos”.

Întrebată câţi oameni erau în club, ea a spus că de ordinul sutelor, în condiţiile în care clubul este foarte mare.

“Erau de gradul sutelor, era arhiplin clubul, iar în primele linii erau sute de oamenii. Noi ceilalţi am încercat să scăpam prin locul de fumat. Locul de fumat înseamnă o cameră mare, tot în interior. O încăpere închisă. De acolo ieşeai în altă curte, pe o terasă, sus. Acolo ne-am blocat noi, am ieşit pe acolo şi am stat două ore până au venit pompierii şi ne-au oferit siguranţă ca să putem ieşi”, a spus Corina Anghel.

Întrebată dacă a văzut şi alte efecte pirotehnice mai complexe, martora a susţinut că au existat doar artificiile care însoţeau sticlele de băutură. “Nu. Erau doar luminile care am înţeles că au fost nou instalate. S-a fumat şi erau artificii care însoţeau sticlele”, a agăugat ea.

Corina Anghel a precizat că la ora 03.27 a auzit un avertisment că a izbucnit un incendiu. 

41 de oameni au ajuns în spital după incendiul din clubul Bamboo, iar zece sunt în continuare internați, la ora transmiterii acestei știri. 


Citește mai multe despre acest subiect: 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă