13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialMaşinile hibride şi electrice, tot mai dorite de români

Maşinile hibride şi electrice, tot mai dorite de români

Românii sunt tot mai atraşi de maşinile hibride şi electrice. Statistica pe primele trei luni ale acestui an dovedeşte asta. Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, în această perioadă vânzările de maşini pe acest segment au crescut cu 113,6%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2015, anunţă Agerpres.

 

Conform datelor oficiale, în perioada ianuarie — martie din acest an, vânzările de autovehicule ecologice au reprezentat echivalentul a 0,6% din totalul autoturismelor noi comercializate la nivel național.

Doar în luna martie 2016, au fost vândute 52 de mașini ecologice, în creștere evidentă (48,5%) față de luna anterioară, când s-au înregistrat 35 de unități comercializate.

În primele trei luni din 2016, cifrele arată că au fost achiziționate 126 de autoturisme hibride/electrice 100%, în creștere cu 113,6% în comparație cu același interval din 2015, când numărul acestora era de 59.

 Datele APIA relevă că, pe întreg anul 2015, numărul autovehiculelor electrice și hibride noi vândute în România a fost de 495 de unități, mai mult decât dublu (110%) comparativ cu anul 2014, când au fost comercializate 236 de unități.

În România, vânzările în luna martie 2016, precum și cele din întreg trimestrul I, au fost, ca și în anii precedenți, susținute de achizițiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din totalul pe primele 3 luni fiind de 89% (față de 11% persoane fizice), iar în cazul autoturismelor de 86% (față de 14% persoane fizice).

 

 

Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...
Ultima oră
Pe aceeași temă