11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialMăsuri de securitate la Curtea de Argeș, în ziua înmormântării Reginei Ana

Măsuri de securitate la Curtea de Argeș, în ziua înmormântării Reginei Ana

 

Autoritățile locale au dispus sporirea forțelor de ordine și amenajarea punctelor de prim ajutor, la Curtea de Argeș, în data de 13 august, când va avea loc înmormântarea reginei Ana, a anunțat, marți, prefectul județului, Cristian Soare, citat de Agerpres.

„Întrucât estimăm că în ziua de 13 august la Curtea de Argeș vor fi multe persoane, dorim să eliminăm orice risc și să ne asigurăm că nu vor fi probleme. Vor fi amplasate două corturi de prim ajutor unde vor fi medici, vor fi mai multe ambulanțe, mașini de intervenție ISU și vom suplimenta forțele de menținere a ordinii publice”, a declarat prefectul în cadrul unei conferințe de presă.

Cristian Soare a precizat că a avut mai multe întâlniri operative cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) și Primăriei Curtea de Argeș, pentru a se asigura că nu vor exista probleme de organizare.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana va avea loc sâmbătă, 13 august, în pronaosul noii catedrale de la Curtea de Argeș. Cortegiul funerar sosit dinspre București va parcurge municipiul de la sud la nord, trecând prin zona centrală și pe Bulevardul Basarabilor, care leagă Biserica Domnească de Mănăstirea Curtea de Argeș.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, lunea trecută , la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

Cele mai citite

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă