21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMazăre îi cere lui Kovesi încuviințarea de a părăsi ţara, în interes...

Mazăre îi cere lui Kovesi încuviințarea de a părăsi ţara, în interes de serviciu

Primarul Constanței, Radu Mazăre, cercetat sub control judiciar, a cerut DNA să poată părăsi țara la începutul lunii februarie pentru a participa la o întâlnire în interes de serviciu în SUA. Mazăre aşteaptă răspunsul Laurei Codruța Kovesi după ce procurorul de caz i-a respins solicitarea, precizează Mediafax

Edilul a declarat, marți, că în SUA ar urma să aibă întâlniri cu reprezentanți ai Fundației Clinton și ai unei companii de consultanță, pentru o investiție care ar urma să fie realizată în Portul Constanța.

“Am făcut o cerere către procurorul de caz acum două săptămâni și jumătate pentru a-mi permite deplasarea în interes de serviciu la o invitație oficială în SUA, la două companii de acolo. Una, de fapt, este Fundația Clinton și a doua este o companie care acordă consultanță pentru cea mai mare investiție americană care urmează să fie făcută în România, și anume în Portul Constanța. Discutăm despre o investiție de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, un fel depozit pentru gaze și pentru petrol care ar urma să fie pe insula din Portul Constanța”, a afirmat Mazăre.

El a menționat că procurorul de caz i-a respins cererea de a pleca din țară, însă a făcut o solicitare similară și către Laura Codruța Kovesi, așteptând acum răspunsul acesteia.

“Aceste două invitații le-am depus la momentul respectiv procuroarei. Procuroarea mi-a dat răspuns că nu îmi dă permisiunea și am făcut o nouă cerere către șefa procuroarei de caz, doamna Kovesi. Și acum aștept să-mi răspundă”, a explicat Mazăre, spunând că invitația respectivă în SUA este valabilă până în 20 februarie.

Radu Mazăre a mai spus că în următoarele săptămâni expiră perioada de 60 de zile de control judiciar, iar dacă procurorii îi vor prelungi această măsură, atunci o va ataca în instanță.

Primarul Constanței este anchetat de DNA pentru că ar fi primită mită de la un om de afaceri ca să realizeze cartierul de locuințe sociale. Mazăre este cercetat sub control judiciar și are interdicția de a părăsi țara.

Cele mai citite

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă