22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMazăre: Simona Halep va primi titlul de cetățean de onoare al Constanței

Mazăre: Simona Halep va primi titlul de cetățean de onoare al Constanței

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmar, marţi, că jucătoarea de tenis Simona Halep va primi titlul de cetățean de onoare al oraşului în următoarea ședință de Consiliul Local, care va avea loc în această lună, relatează Mediafax.

"În prima ședință de Consiliu Local o facem cetățean de onoare pentru că merită. Nu știu cam când e data, probabil săptămâna viitoare", a declarat Radu Mazăre jurnaliștilor, înainte de a intra în sediul Poliţiei Judeţene Constanța, unde merge săptămânal, în condiţiile în care se află sub control judiciar.

În luna martie, Radu Mazăre ezita să-i acorde acest titlu Simonei Halep, spunând că sportiva mai are lucruri de demonstrat.

"Nu știu, o să ne gândim, dar eu vă spun ce a spus cel mai mare tenismen «sigur e foarte bună, e viitorul României, dar mai are, mai are mult ». Să vedem. O s-o omagiem, cine știe, putem să-i dăm numele unei străzi, titlul de cetățean de onoare. Eu vă spun și am constatat gândirea mea regăsită în spusele lui Ion Țiriac și nu cred că suntem vreunul dintre noi în măsură să comentăm activitatea lui în tenisul mondial", spunea Mazăre, răspunzând unei întrebări.

Tot în luna martie, Simona Halep a primit titlul de cetățean de onoare al județului Constanța, distincția fiind ridicată de către tatăl acesteia, întrucât sportiva se afla în SUA unde participa la un turneu.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, declara atunci că distincţia respectivă nu oferă avantaje materiale, ci este doar o recunoaștere publică.

"La Consiliul Județean Constanța titlul de cetățean de onoare nu reprezintă niciun fel de avantaj, nici material, nici pecuniar, nici financiar, ci pur și simplu este o recunoaștere publică a reprezentanților județului Constanța, a meritelor marii sportive Simona Halep care este constănțeancă și dobrogeancă, asta reprezintă", afirma Constantinescu.

Titlul de cetățean de onoare al județului Constanța a fost acordat Simonei Halep chiar în ziua în care jucătoarea de tenis ajunsese pe locul 5 în clasamentul WTA.

În decembrie 2013, Simonei Halep i-a fost conferit cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni, ea primind ulterior de la autorităţile locale un teren de 500 de metri pătraţi în baza "Regulamentului privind procedura de acordare a titlului de cetățean de onoare al orașului Bușteni".

Simona Halep, finalistă la Roland Garros, ocupă locul 3 în ierahia jucătoarelor profesioniste de tenis, dată publicităţii luni, doar americanca Serena Williams și chinezoaica Na Li fiind mai bine clasate ca sportiva română.

Locul 3 pe care îl ocupă Halep de luni reprezintă cea mai bună poziţie pentru o jucătoare din România.

Cele mai citite

One United Properties își umflă artificial profitul vânzând apartamentele către firmele pe care le deține. Implicat este și un bogătaș elvețian

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu susțin că profitul dezvoltatorului pe care îl dețin, One United Properties, va fi de 525 milioane de...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă