20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMedic din Dolj, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru...

Medic din Dolj, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Un medic de origine arabă de la Spitalul Orăşenesc Segarcea, trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a primit bani de la paciente, pentru a le face întreruperi de sarcină, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Tribunalul Dolj, informează Mediafax.

Potrivit portalului Tribunalului Dolj, medicul ginecolog Barham Khalil de la spitalul din Segarcea a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

Decizia instanţei doljene nu este difinitivă şi poate fi atacată cu apel.

Medicul a fost prins în flagrant, în martie 2012, în timp ce primea bani de la o pacientă pentru a-i face o operaţie de cezariană. Iniţial, medicul a fost reţinut, însă ulterior a fost eliberat, întorcându-se la spital.

Khalil Barham a recunoscut atunci că un bărbat i-a oferit o sumă pentru a-i face avort unei femei, însă a susţinut că nu a pus mâna pe banii respectivi.

“I-am spus să pună banii în dulap. Mi-am dat seama că este ceva în neregulă. Mi-a zis că amanta lui este însărcinată şi că nu vrea să se afle. A insistat să îmi dea un plic cu euro, dar l-am refuzat”, a spus Khalil Barham.

Medicul a fost trimis în judecată în mai 2012, pentru luare de mită.

Procurorii Parchetului Tribunalului Dolj şi ofiţerii anticorupţie au stabilit că, în ianuarie şi februarie 2010, precum şi în 1, 3 şi 6 ianuarie 2012, medicul le-a cerut mai multor femei sume cuprinse între 100 de euro şi 1.000 de lei, pentru operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină.

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă