11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMedic psihiatru, cercetat sub control judiciar pentru că ar fi emis rețete...

Medic psihiatru, cercetat sub control judiciar pentru că ar fi emis rețete falsificate

Un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Secția Exterioară de Psihiatrie, este cercetat sub control judiciar, pe motiv că ar fi emis 136 de rețete falsificate, în baza cărora ar fi creat un prejudiciu de 124.000 de lei, informează News.ro.

Medicul psihiatru Diana Lilia Brandabur este cercetat pentru înşelăciune, abuz în serviciu, luare de mită şi dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, precizează Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Faţă de ea s-a dispus cercetarea sub control judiciar şi i s-a interzis să practice medicina într-un spital de stat. Totodată, anchetatorii au pus sub sechestru două imobile şi conturile bancare ale suspectei.

Potrivit Poliţiei Române, unii dintre pacienţii ale căror nume apăreau pe reţetele compensate integral au murit cu 10 ani înainte de emiterea acestor prescripţii. Alţii nu sufereau de afecţiuni psihiatrice şi nici măcar nu erau în evidenţa medicului.

Prescripţiile respective au fost date unor farmacişti din Constanţa care solicitau decontarea la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Cele 136 de reţete falsificate ar fi fost emise între 2008 şi 2012 şi au creat un prejudiciu de 124.000 de lei.

– în curs de actualizare 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă