23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMedicii susțin că starea pilotului care s-a catapultat în judeţul Constanţa este...

Medicii susțin că starea pilotului care s-a catapultat în judeţul Constanţa este bună. Ofițerul este consiliat psihologic

Medicii anunţă că starea pilotului care s-a catapultat în judeţul Constanţa, înainte ca avionul lui să se prăbușească, este bună după operaţie, informează miercuri Mediafax.

Pilotul militar este conştient și primește consiliere psihologică.

"Pacientul este bine post-operator, evoluţie favorabilă, echilibrat hemodinamic şi respirator, conştient, cooperant. Încă nu a fost transferat din secţia ATI. Este evaluat zilnic din punct de vedere neurochirurgic, neurologic şi pneumologic. Continuă tratamentul pentru profilaxia durerii şi a ulcerului de stres şi antibioterapie. Se menţine gradul de motricitate la nivelul picioarelor. Nu a necesitat transfuzie de sânge. Au început procedurile de kinetoterapie şi mobilizare în pat. Beneficiază de consiliere psihologică şi are suportul familiei", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Spitalului Militar.

Pilotul avionului prăbuşit luni în Constanţa şi-a recăpătat motricitatea, au declarat, marţi seara, reprezentanţii Spitalului Militar.


Pilotul avionului MiG 21 LanceR, care s-a catapultat, luni, în apropiere de Aeroportul „Mihail Kogălniceanu" s-a trezit, are reflexe și sensibilitate la picioare și a fost detubat, a anunțat, marți, șeful Secției de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila".

 

Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit în Constanţa a fost operat, marţi, timp de peste patru ore. Medicii i-au montat opt şururburi de titan în coloană, păstrându-i coloana integră. Şeful secţiei de neurochirurgie din Spitalul Militar, Marian Mitrică, a spus că operaţia a fost una reuşită şi că speră ca pilotul să-şi revină complet în decurs de două-trei luni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă