13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMega-dosarul GREBLĂ: Deputatul PSD Iulian Iancu a mințit la ieșirea din...

Mega-dosarul GREBLĂ: Deputatul PSD Iulian Iancu a mințit la ieșirea din sediul DNA! Este urmărit penal, ca și colegul său Lucian Șova

Deși parlamentarul Iulian Iancu a susținut la ieșirea din DNA că nu este urmărit penal. Însă, potrivit unor surse judiciare, atât deputatul Iancu Iulian, cât și senatorul Lucian Sova sunt urmăriți penal.
Potrivit documentelor DNA, "IANCU IULIAN şi ŞOVA LUCIAN, folosindu-se de funcţiile de conducere în partid, în perioada octombrie – noiembrie 2012, au intervenit pe lângă HĂHĂIANU HORIA – director în cadrul TRANSELECTRICA S.A. pentru ca acesta, prin influenţa pe care o avea asupra managementului S.C. ENERGOMONTAJ IEA – SUCURSALA BUCUREŞTI S.A. (agent economic care derulează activităţi comerciale cu CNTEE TRANSELECTRICA S.A.), să suporte contravaloarea cheltuielilor de transport efectuate de S.C. TRANSMOLDOVA S.R.L. Oneşti pentru organizaţia PSD Bacău cu prilejul desfăşurării, în data de 17.10.2012, a unei deplasări electorale la Bucureşti (Bacău – Bucureşti şi retur), tarifele de piaţă practicate de societatea de transport fiind de 80 lei / persoană transportată.
 
Ambii parlamentari sunt urmăriți penal în baza hulitului articol 13 din Legea anticorupției și anume " fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial  de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani"
 
În referatul DNA se precizează " IANCU IULIAN, deputat cu funcţie de conducere în partid (membru al Consiliului Naţional al PSD, organ de conducere al PSD, conform Statutului), este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.13 din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.41 alin.2 C.p.; ŞOVA LUCIAN – cu funcţie de conducere în PSD (vice-preşedinte PSD Bacău), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.13 din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.41 alin.2 C.p."
*

Ce au cerut parlamentarii PSD și ce au promis la schimb

 
Din anchetă a rezultat că transportatorul S.C. TRANSMOLDOVA S.R.L. Oneşti a facturat servicii de transport în cuantum de 10.000 lei cu TVA pentru transportarea susținătorilor PSD la București.
În acelaşi sens, IANCU IULIAN i-a solicitat lui HĂHĂIANU HORIA  ( director în cadrul Transelectrica) să-l sprijine în finanţarea unui monument în jud. Bacău, com. Lipova (monument ridicat de artistul plastic MARCEL ACICOIŢEI), activitate care a fost asumată de către deputatul IANCU IULIAN. Operaţiunea a avut drept scop promovarea politică atât a lui IANCU IULIAN, cât şi a Organizaţiei PSD Bacău.
În schimbul folosului necuvenit astfel obţinut pentru sine şi pentru altul, prin intervenţia celor doi membri de partid cu funcţii de conducere, IANCU IULIAN i-a promis sprijin pe viitor lui HĂHĂIANU HORIA, pentru obţinerea unor funcţii în cazul în care, în decembrie 2012, conform propunerilor, ar fi ajuns ministrul Energie.
Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă