22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSărbătoarea liliacului, în comuna Ponoarele din Mehedinți

Sărbătoarea liliacului, în comuna Ponoarele din Mehedinți

"Sărbătoarea liliacului" a început, duminică, pe un platou situat în mijlocul pădurii de liliac sălbatic, cu o suprafață de 20 hectare, din comuna Ponoarele, notează Agerpres.

Primarul Georgică Pătrașcu a declarat pentru agerpres că manifestarea, cea mai longevivă din județul Mehedinți, are loc fără întrerupere din anul 1965 și este un bun prilej pentru iubitorii de natură din Mehedinți și Gorj să viziteze monumentele naturale din zonă — câmpul cu lapiezuri, lacurile Zătonul Mare și Zătonul Mic, Podul lui Dumnezeu, peșterile Bulba și Ponoarele.

Pe tot parcursul zilei de duminică, crescătorii de animale și meșteșugarii din localitățile montane ale regiunii vor expune produse agroalimentare și articole de uz gospodăresc, iar pe o scenă din apropierea mănăstirii ridicată în cinstea Sfântului Nicodim de la Tismana se vor organiza spectacole la care vor participa ansamblurile folclorice Bordeiașul, condus de prof. Georgeta Corlan Enache, Liliac de la Ponoare, înființat de prof. Elena Martinescu, și Danubius al Centrului Cultural Mehedinți.

Alături de aceștia vor fi și interpreții de muzică populară — Niculina Stoican, Delia Barbu, Marian Medregoniu, Ilie Dura, Teodora Pană, Ion Raicu, Alina Darap, Cosmin Bîrlan, Ionuț Tudorescu, Venera Despău Gogan și Narcisa Băleanu.

"La Sărbătoarea liliacului, care va ține până târziu în noapte, estimăm participarea a peste 3.000 de persoane, aici fiind amplasate și tarabe cu mici și mâncăruri tradiționale ale bucătăriei românești", a adăugat primarul Georgică Pătrașcu.

Pădurea cu liliac se află într-una dintre rezervațiile Geoparcului "Platoul Mehedinți", la sud de satul Ponoarele.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă