10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMehedinți. Dosar penal pentru purtare abuzivă pentru polițiștii care ar fi agresat...

Mehedinți. Dosar penal pentru purtare abuzivă pentru polițiștii care ar fi agresat simpatizanți PMP

Un dosar penal pentru purtare abuzivă a fost deschis în cazul celor patru poliţişti din Baia de Aramă acuzaţi de reprezentanții filialei județene a PMP că ar fi agresat mai mulţi simpatizanți ai partidului, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că a fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă în urma plângerii penale depuse de organizaţia județeană a PMP după incidentele de duminică, atunci când mai mulţi simpatizanţi ar fi fost agresaţi de patru poliţişti.

Dosarul a fost trimis Parchetului Judecătoriei Baia de Aramă.

Citește și: VIDEO. PMP Mehedinți acuză patru poliţişti din Baia de Aramă că ar fi agresat mai mulţi simpatizanți. Tomac: Vom depune plângeri pentru toate neregulile

Totodată, preşedintele PMP Mehedinţi, Eugen Golea, a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, întrucât nu s-a supus solicitării poliţistului care a oprit în trafic maşina pe care o conducea, pentru un control de rutină. Eugen Golea se afla la volanul unui autoturism care a fost oprit de poliţişti la ieşirea din Baia de Aramă, întrucât nu purta centura de siguranţă, acesta refuzând să se legitimeze şi fiind ulterior dus la sediul Poliţiei din Baia de Aramă.

Reprezentanții PMP Mehedinţi au depus, duminică, plângere penală împotriva a patru poliţişti din Baia de Aramă, preşedintele formaţiunii susţinând că agenții ar fi agresat mai mulţi simpatizanţi care participaseră la o acțiune de campanie, unul dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale.

Preşedintele PMP Mehedinţi a susținut că duminică după-amiază una dintre maşinile în care se aflau aproximativ 30 de simpatizanți ai partidului a fost oprită de poliţişti, care ar fi pulverizat spray lacrimogen către doi tineri şi o femeie.

”Un alt simpatizant a fost lovit în gât cu cotul de unul dintre poliţişti. Am sunat la 112 şi am solicitat o ambulanţă la faţa locului. Tânărul lovit a primit îngrijiri medicale”, afirma liderul PMP Mehedinți.

Potrivit acestuia, agenții ar fi dezumflat şi roţile din dreapta ale autoturismului oprit în trafic.

În plângerea depusă de PMP Mehedinţi la Poliție, oamenii legii sunt acuzaţi de abuz în serviciu, lovire şi distrugere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Roxana Theodorescu, declara că la ieşirea din Baia de Aramă poliţiştii au oprit în trafic un şofer care nu purta centura de siguranţă, iar în momentul în care echipajul i-a solicitat să se legitimeze, acesta a refuzat şi a devenit recalcitrant.

Conform sursei citate, poliţiştii au pulverizat un jet din sprayul lacrimogen pe care îl aveau, apoi l-au dus pe șofer la sediul Poliţiei Baia de Aramă pentru a-l legitima, pe numele acestuia fiind întocmit proces-verbal pentru contravenţie.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă