13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMehedinţi: Sute de kilograme de alimente, retrase de la vânzare

Mehedinţi: Sute de kilograme de alimente, retrase de la vânzare

Poliţiştii din Mehedinţi şi inspectorii sanitar-veterinari au retras de la comercializare 250 de kilograme de carne şi preparate din carne, 305 litri bere şi dulciuri expirate, găsite la vânzare, într-un magazin din comuna mehedinţeană Brezniţa de Motru, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, a declarat că produsele din carne au fost găsite vineri în Cooperativa de Consum din localitatea Brezniţa de Motru, în cadrul unui control comun efectuat de poliţişti şi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi.

"15 din cele 250 de kilograme de carne au fost găsite pe raft, la vânzare, iar restul era depozitat în lăzi frigorifice. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au acordat o amendă de 5 000 lei pentru lipsa actelor de provenienţă a mărfii", a declarat Lohon.

Pe lângă carnea expirată, în unitate au fost găsiţi 305 litri de bere ambalată în PET-uri, dar şi dulciuri de diverse sortimente în valoare de 600 lei.

Inspectorii DSV au dispus retragerea de la vânzare a produselor din carne de porc şi pui, a întregii cantităţi de bere şi a dulciurilor.

Unitatea a fost amendată de DSV cu suma de 45 000 lei.

Purtătorul de cuvânt al DSV Mehedinţi, Adriana Ganea, a declarat, joi, că unitatea în care au fost găsite produsele expirate nu era înregistrată sanitar-veterinar.

În aceeaşi unitate, poliţiştii au făcut un control şi în cursul zilei de joi, când a fost ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de 80 de kilograme de carne, 15 kilograme de peşte, precum şi preparate din carne.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă