10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMelci de mare fără acte în cherhanale

Melci de mare fără acte în cherhanale

Poliţiştii de frontieră din Midia au desfăşurat marți, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacul­tură, verificând un punct de lucru al unei societăţi comerciale, situat pe plaja Corbu din judeţul Constanţa. În urma au fost descoperite cantitatea de 303 kilograme melci de mare din specia rapană şi 98 kilograme peşte din speciile somn, ştiucă, guvid şi stavrid pentru care administratorul societăţii comerciale, cetăţeanul român M.S., în vârstă de 43 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, nu a putut prezenta documente legale. Deoarece o parte din cantitatea de melci de mare şi peşte prezenta indicii improprii consumului, ieri a fost efectuată o expertiză de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.

Întreaga cantitate de melci de mare şi peşte a fost indisponibilizată şi predată în custodie unei societăţi comerciale de profil, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercia­lizare fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte”.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă