19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMembri CSM vor sancționa un coleg, judecător, pentru limbaj public nedemn?

Membri CSM vor sancționa un coleg, judecător, pentru limbaj public nedemn?

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii are marți de votat raportul Inspecției Judiciare care constată încălcarea normelor de conduită de către judecătorul Norel Popescu, norme reglementate de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Magistratul a susținut în plină ședință CSM, transmisă online în direct, că are de făcut "o observație cu caracter general" despre jurnaliști și anume:  "între câinii de pază ai pază ai democrației se mai află și maidanezi care stau pe burtă, care își caută stăpân, stăpân care e mânat de nu știu ce interese…"

Judecătorul a făcut afirmația în contextul în care i s-a respins apărarea independenței pentru afirmațiile făcute într-un articol din România Liberă, scris de jurnalista Ondine Gherguț. Atunci, CSM a considerat că jurnalista a respectat normele deontologice ale profesiei de jurnalist, publicând informații corecte. După aceste afirmații făcute în direct, jurnalista a sesizat Inspecția Judiciară, iar CSM a fost sesizat de Convenția Organizațiilor de Media (COM).

Inspecția Judiciară, în raportul său, consideră că tipul de limbaj folosit de un magistrat (membru CSM), este nedemn și nu se circumscrie Codului deontologic al judecătorilor și procurorilor, spun sursele România liberă.

Dacă judecătorii – membri CSM resping raportul Inspecției judiciare, se poate spune că încurajează tipul de limbaj agresiv, insultător. Un judecător trebuie să fie model de comportament în societate. Vom afla mâine dacă judecătorul Norel Popescu va fi apărat colegii din secția de judecători a CSM.

 

Cele mai citite

Majestatea Sa Margareta continuă în Luxemburg pledoaria pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române a pledat, marţi, într-un discurs susţinut la Institutul Pierre Werner din Luxemburg, pentru sprijinirea Republicii Moldova în...

Decretele semnate astăzi de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 mai 2024, mai multe decrete. Iată decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis: Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea...

Rusia începe un exercițiu cu arme nucleare tactice

Forțele ruse au început prima etapă a exercițiilor care implică „antrenamente practice în pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a anunțat marți Ministerul Apărării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă