13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMembrii unei grupări care vindea droguri în Târgovişte

Membrii unei grupări care vindea droguri în Târgovişte

Optsprezece persoane suspectate că vindeau droguri în municipiul Târgovişte sunt audiate de procurorii DIICOT, în urma unor percheziţii care au avut loc duminică, la locuinţele acestora din judeţul Dâmboviţa şi din Capitală, unde au fost găsite 1,4 kilogeame de canabis şi trei arme neletale.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), gruparea ar fi fost constituită la sfârşitul anului 2013 – începutul lui 2014, de către 16 persoane, care ar fi procurat şi vândut canabis şi alte droguri de mare risc, precum şi substanţe cu efect psihoactiv unui număr mare de consumatori, în principal în municipiul Târgovişte.

Procurorii DIICOT au făcut, duminică, 17 percheziţii în judeţul Dâmboviţa şi două în Bucureşti, la locuinţele membrilor grupării, de unde au ridicat 1,4 kilograme de canabis, trei plante de canabis ajunse la maturitate, trei arme neletale, cântare electronice de mare precizie, precum şi suma de 4.000 de lei.

Anchetatorii au ridicat 18 persoane, în baza unor mandate de aducere, aceştia urmând să fie audiaţi de procurorii DIICOT, care vor decide dacă îi vor reţine pentru 24 de ore, potrivit Mediafax.

DIICOT a precizat că membrii grupării sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

Surse judicare au declarat pentru MEDIAFAX că printre cei duşi la audieri sunt şi foşti membri ai clanului Ghenosu, care au intrat în această grupare după anihilarea reţelei din care făceau parte iniţial.

Percheziţiile au fost făcute de procurorii de la DIICOT Dâmboviţa şi de ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor de la BCCO Ploieşti, Bucureşti, SCCO Buzău, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa şi al jandarmilor de la IJJ Dâmboviţa. Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale – Serviciul Operaţiuni Speciale Ploieşti şi Compartimentul Operaţiuni Speciale Dâmboviţa.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă