6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMesajul lui Iohannis de Ziua Presei

Mesajul lui Iohannis de Ziua Presei

Preşedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, arătând că o presă liberă contribuie la consolidarea democrației și la dezvoltarea unei societăți prospere, iar rolul mass-media este esențial în apărarea interesului public, scrie Mediafax.

"O presă liberă contribuie la consolidarea democrației și la dezvoltarea unei societăți prospere. Pentru acest drept am luptat în 1989, iar rolul mass-media este esențial în apărarea interesului public", se arată în mesajul postat duminică pe contul de Facebook al preşedintelui Iohannis.

"Ziua Mondială a Libertății Presei ne readuce aminte cât de importantă este libertatea de exprimare", mai scrie Iohannis.

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondială a Libertăţii Presei. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO, care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă