12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialMesajul lui Ponta după discuţiile cu şefii Pentagon şi CIA

Mesajul lui Ponta după discuţiile cu şefii Pentagon şi CIA

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, după discuţiile cu şeful Pentagon şi directorul CIA, referitor la semnarea acordului de la Minsk, că că nimeni nu-şi face iluzii că acordul este 100% garanţie că toate problemele din regiune s-au rezolvat, informează Mediafax.

"Cred că nimeni nu-şi face iluzii – nici în România, nici la Washington – că ce s-a semnat astăzi este 100% că s-au rezolvat toate problemele în regiune. Să dea Dumnezeu să fie aşa, dar acorduri s-au mai văzut destule şi, după aceea, în realitate lucrurile nu au stat aşa", a spus Ponta la Antena 3.

Premierul a transmis că Statele Unite ale Americii se bazează pe România şi îl consideră drept cel mai de încredere partener din regiune.

În acelaşi timp, şeful Guvernului a precizat că, în România, nu a început un proces de încorporare a bărbaţilor în armată, cum au apărut unele informaţii, şi că despre aşa ceva nu s-a discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, fiind însă vorba despre "legile în vigoare care privesc pregătirea populaţiei civile pentru orice fel de situaţii de urgenţă".

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că s-a ajuns la un acord, la Minsk, pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând din 15 februarie.

NATO şi Statelor Unite au salutat Acordul de la Minsk, exprimând însă scepticism privind aplicarea documentului, iar Pentagonul a anunţat că va trimite 600 de militari în Ucraina, în martie, pentru antrenarea trupelor ucrainene implicate în conflictul separatist.

Cele mai citite

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă