7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMihai Chirica, de partea #rezist. Primarul Iașiului le mulțumește ieșenilor care au...

Mihai Chirica, de partea #rezist. Primarul Iașiului le mulțumește ieșenilor care au ieșit în stradă pentru democrație

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, rămas săptămâna aceasta fără funcții în PSD, le mulțumește ieșenilor pentru sprijinul arătat și le spune că nu trebuie să iasă în stradă pentru a-l susține pe el, ci pentru a susține democrația.

“Nu încurajez ieșirea în stradă pentru mine, Mihai Chirica! Voi trebuie să vă urmați idealul vostru!”, a scris el pe Facebook.

El îi felicită pe ieșeni pentru „susținerea democrației și a valorilor europene”.

„Nu încurajez ieșirea în stradă pentru mine personal! Accentele mele publice din ultima vreme nu au avut ca scop politizarea spațiului public! Am susținut și voi susține mereu ideea unei democrații reale, atât în spațiul politic, cât și în afara lui!”, a scris Mihai Chirica.

„Vă mulțumesc, vă admir și vă iubesc! #Rezist”, este mesajul cu care își încheie postarea.

Primarul orașului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, după şedinţa CExN al PSD, că rămâne membru al acestui partid, dar nu va mai avea funcţii politice, în urma votului dat de Comitetul Executiv în acest sens.

Astfel, social-democrații au decis dacă primarul ieșean Mihai Chirica va fi sancționat, după atacurile aduse șefului PSD, Liviu Dragnea, și Executivului condus de Sorin Grindeanu. ajungând la concluzia că el ar trebui să nu mai aibă funcții politice.

Filiala municipală a PSD Iaşi, dar şi organizaţia judeţeană a tinerilor din acelaşi partid şi-au anunţat susţinerea pentru liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Mihai Chirica, potrivit unui comunicat al organizaţiei municipale PSD Iaşi.

Astfel, Comitetul Executiv Municipal Iaşi al PSD a analizat situaţia din partid şi a decis cu 90 de voturi din 91 să adopte o rezoluţie privind susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de preşedinte PSD Iaşi şi de vicepreşedinte al PSD. Totodată, filiala municipală şi-a declarat susţinerea pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu, dar şi pentru păstrarea unităţii partidului.

Aceeaşi decizie a fost luată şi de conducerea filialei judeţene a Tineretului Social Democrat. „În cursul serii de joi, 16 februarie, a avut loc o şedinţă a conducerii Organizaţiei Judeţene Iaşi a Tineretului Social Democrat. Tinerii social-democraţi au dezbătut şi votat o rezoluţie prin care îşi asumă următoarele obiective şi poziţii: ataşamentul faţă de valorile stângii promovate de PSD, susţinerea democraţiei interne în cadrul PSD, necesitatea reluării dialogului cu cetăţenii şi a unei mai bune comunicări a partidului, susţinerea Guvernului PSD şi a programului de guvernare şi susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de conducere din cadrul PSD”, se arată într-un comunicat al PSD Iaşi.

La rândul său, primarul PSD al comunei Holboca, Gheorghe Ştefurac, susţine, într-un comunicat de presă, că nu este de acord cu demersul a 56 de edili PSD din judeţ de a cere schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea filialei judeţene a PSD Iasi. „Nu am fost de acord cu o parte din colegii mei de a retrage sprijinul politic al preşedintelui PSD Iaşi, Mihai Chirica, şi nu am semnat nicio adresă sau alt document în acest scop. Nu cred că astfel de iniţiative fac bine partidului nostru”, a declarat primarul comunei Holboca, Gheorghe Ştefurac.


 Pe aceeași temă: 

Aproape 60 de edili social-democraţi cer retragerea primarului Mihai Chirica din funcţia de preşedinte interimar al filialei PSD Iaşi. Chirica a declarat că nu va da curs solicitării: Mai bine mor

Aproape 60 de primari social-democraţi din Iaşi, alături de trei parlamentari, au semnat o scrisoare în care cer retragerea delegării lui Mihai Chirica din funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene.


Moțoc al revoluției #REZIST. Mihai Chirica a rămas pe post de țap ispășitor în PSD. Dragnea face epurări în partid, prin baronii locali din Olt și Dâmbovița, pentru a suprima orice voce critică

Mai multe filialele PSD au trimis conducerii centrale a partidului mesaje prin care cer sancționarea sau excluderea din partid a primarului din Iași, Mihai Chirica. O decizie în acest sens ar urma să fie discutată în cadrul Comitetului Executiv Național care va avea loc în perioada următoare.


 Social-democraţii dâmboviţeni condamnă comportamentul primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica: A adus daune grave imaginii partidului, situându-se în afara acestuia

Social-democraţii din Dâmboviţa solicită Comitetului Executiv al partidului să ia în discuție conduita vicepreședintelui Mihai Chirica, pentru că, prin declarațiile sale, ”a adus daune grave imaginii și boviţa prestigiului PSD”.


Întâlnire a primarilor PSD din Iași, în cadrul căreia au discutat acuzațiile aduse de Mihai Chirica Guvernului Grideanu și liderului Liviu Dragnea

Aproximativ 30 de primari social-democrați din județul Iași s-au reunit, marți, pentru a analiza criticile lansate de primarul Iașiului, Mihai Chirica, la adresa Guvernului condus de Sorin Grindeanu și la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea. Ei ai semnat o scrisoare deschisă prin care se dezic de afirmațiile acestuia.


Președintele PSD Arad, atac dur la adresa social-democratului Mihai Chirica, pentru criticile la adresa formațiunii: Ar trebui să fie un soldat disciplinat. Orice coleg care nu se supune ordinii de partid trebuie să suporte consecințele

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că primarul Iașiului, Mihai Chirica, ar trebui să primească „o măsură drastică de sancționare”, după ce a lansat o serie de critici la adresa Guvernului condus de Sorin Grindeanu și a șefului PSD, Liviu Dragnea.


 Ovidiu Laicu, vicepreședinte PSD Iași, cere demisia lui Mihai Chirica, după ce primarul a criticat dur formațiunea condusă de Liviu Dragnea: A aplaudat și a felicitat propaganda împotriva partidului. Îl invităm să ne lase în pace!

Unul dintre vicepreședinții PSD Iași, Ovidiu Laicu, îi cere demisia de onoare liderului filialei, primarul Mihai Chirica, după ce a lansat o serie de critici la adresa Executivului condus de Sorin Grindeanu, cât și a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat ce sancţiuni riscă Mihai Chirica, şeful PSD a spus că plaja este foarte mare şi că el nu este adeptul unor măsuri foarte dure.

 

 

 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă