20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDosarul Transferurilor: Mihai Stoica, eliberat condiţionat, după aproape doi ani de închisoare

Dosarul Transferurilor: Mihai Stoica, eliberat condiţionat, după aproape doi ani de închisoare

UPDATE 16.05: Fostul manager al echipei de fotbal Steaua, Mihai Stoica, a ieșit din penitenciar luni, în jurul orei 16. El a declarat că în celulă a avut “foarte mult timp liber”, care i-a permis să-și completeze “cunoștințele despre fotbal”. Stoica a susținut că în detenție i-a tratat cu respect pe gardieni, dezmințind informațiile că ar fi avut probleme cu aceștia sau cu alți condamnați.

UPDATE 14.06: Fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, va fi eliberat condiţionat, în dosarul transferurilor din fotbal, după ce a efectuat un an si 11 luni din condamnarea de trei ani şi şase luni.

————

Fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, află, luni, dacă va fi eliberat condiţionat, în dosarul transferurilor din fotbal, pentru care a primit o condamnare de 3 ani şi 6 luni, informează Agerpres.

Astfel, Tribunalul Ilfov va judeca contestaţia depusă de DNA la decizia instanţei de a-l elibera condiţionat din închisoare.

Mihai Stoica a primit în decembrie 2015 aviz favorabil din partea unei comisii de la Penitenciarul Jilava pentru a fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi nouă luni din condamnarea de 3 ani şi 6 luni. Până în prezent, trei condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat – Jean Pădureanu, George Copos şi Gheorghe Popescu. Pe 4 martie 2014, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea la închisoare cu executare a celor opt oameni din fotbal inculpaţi în dosarul transferurilor. 

Citeşte şi: DNA îl contestă pe “scriitorul” MM Stoica

Astfel, George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua, la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo – 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni, Victor Becali – 4 ani şi 8 luni. 

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu – 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu – 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare. 

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind “spălaţi” prin intermediul unor firme off-shore. 

Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005. 

Citeşte şi: FC Steaua vrea să-l reangajeze pe Mihai Stoica, aflat încă în pușcărie

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă