10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMihnea Motoc: Dotarea României cu avioane F-16 este condiția de acces în...

Mihnea Motoc: Dotarea României cu avioane F-16 este condiția de acces în programul F-35

Intrarea în serviciul României a avioanelor F-16 este "condiţia de eligibilitate a ţării noastre pentru accederea la programul F-35 – ţinta finală a acestui ambiţios program de modernizare a aviaţiei de luptă româneşti – cât şi mijlocul prin care această tranziţie devine realizabilă", a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Ministrul român a făcut această declarație în Portugalia, în cadrul ceremoniei de preluare a primelor șase avioane F-16.

Cele şase aeronave vor sosi în România, la Baza Aeriană Fetești, în cursul zilei de joi, 29 septembrie, având la manşă piloţi ai Forţelor Aeriene Române, urmând a fi prezentate într-o ceremonie oficială de recepţie care va avea loc în cursul săptămânii viitoare, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

”Dotarea cu aceste avioane de luptă înseamnă intrarea în clubul F-16 şi şansa unui nou început pentru şcoala românească de pilotaj, care se mândreşte cu tradiţii dintre cele mai vechi în lume şi care are acum posibilitatea să contribuie la formarea unor piloţi de elită”, a declarat ministrul român.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă