10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialMilionarul turc, care a băgat în comă un polițist, adus, din nou,...

Milionarul turc, care a băgat în comă un polițist, adus, din nou, la audieri

Omul de afaceri turc, Abdullah Atas a fost scos din arest şi audiat, luni, la sediul Parchetului Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că l-a accidentat pe poliţistul de la Rutieră, relatează Mediafax.

Abdullah Atas, administratorul firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, a stat aproximativ 45 de minute în sediul Parchetului Tribunalul Bucureşti, apoi a fost dus cu o dubă înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei.

Omul de afaceri turc a mai fost audiat şi în 6 august, surse judiciare declarând atunci, pentru Mediafax, că Abdullah Atas a refuzat să facă declarații în fața anchetatorilor. Atas este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj, părăsirea locului accidentului şi conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Abdullah Atas a fost arestat preventiv pe 3 august, de Tribunalul Bucureşti. După ce a fost arestat, Atas a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, unde a fost dus de la Spitalul Floreasca. Pe 7 august, cetăţeanul turc a fost transferat în Arestul Poliţiei Capitalei.

Accidentul s-a produs pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul Gheorghe Ionescu era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul Gheorghe Ionescu i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră, a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a rămas pe capotă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 km/h.

“Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenţilor de poliţie, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. – lucrător de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliţie a Municipiului Bucureşti, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu şi care la rându-i efectua semnale de oprire – a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanţă de 350 de metri şi aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanţă de aproximativ 10 metri”, au precizat procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti într-un comunicat de presă.

Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului şi a fost prins de poliţişti în Pipera.

“După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia şoseaua Pipera – şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, au mai arătat procurorii.

Atas a fost internat în 2 august la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce s-a rănit la nivelul feţei, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina în gard.

Poliţistul Gheorghe Ionescu este în continuare în stare gravă, în Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca. Acesta a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Cele mai citite

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul și viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”. Aceste emisiuni aduc în prim-plan poveștile de succes...

Iohannis, mesaj transmis cu prilejul Sărbătorii de Pesah

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 22 aprilie 2024, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah. "Cu prilejul sărbătorii de Pesah, adresez urări de...

VIDEO. Declarațiile lui Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Botoșani

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, a declarat că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri bune în...
Ultima oră
Pe aceeași temă