21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMilitari americani au sărbătorit Ziua Independenței în Constanța

Militari americani au sărbătorit Ziua Independenței în Constanța

Reprezentanţi ai Gărzii Naţionale din Alabama (SUA), care participă în această perioadă la activităţi în Poligonul Cincu, judeţul Braşov, au sărbătorit Ziua Americii pe litoral, la un grătar cu mici şi cârnaţi, a declarat preşedintele Ligii Navale a SUA, filiala România, Teodor Patrichi.

Acesta a precizat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că reprezentanţi ai Batalionul de Ingineri 877 din cadrul Gărzii Naţionale din Alabama, care participă la activităţi în poligonul de la Cincu, au primit o permisie de două zile pentru a vizita Constanţa.

“Avem inginerii din Garda Naţională din Alabama, care desfăşoară activităţi la Cincu. Au reuşit să aibă o permisie de două zile să vadă oraşul Constanţa. Ei sunt prezenţi în România pentru trei-patru luni, vor fi în total 500 şi desfăşoară activităţi în construcţii militare în Poligonul Cincu pentru că, pe viitor, vor fi multe exerciţii NATO“, a declarat Teodor Patrichi.

Parteneriat de 22 de ani

La rândul său, William Spurlock, ofiţer de relaţii bilaterale România-SUA, a spus că Garda Naţională din Alabama are un parteneriat de 22 de ani cu ţara noastră. “Vreau să mulţumesc membrilor Batalionului de Ingineri din Alabama că sunt aici. Ei au venit pentru a realiza lucrări de construcţii la Poligonul Cincu, construcţii care vor facilita antrenamentele NATO din regiune. Garda Naţională din Alabama are un parteneriat cu România din 1993“, a afirmat William Spurlock, care a precizat că la proiectul de la Cincu americanii lucrează împreună cu ingineri români.

Dezvoltă baza de la Cincu

În perioada iunie-septembrie, aproximativ 500 de ingineri din SUA vor ajunge la poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov, pentru a dezvolta baza militară în vederea găzduirii exerciţiilor multinaţionale desfăşurate cu partenerii din Uniunea Europeană şi NATO. Inginerii de la Batalionul de Ingineri 877 Alabama au ajuns la Cincu în această lună.

Recent, Garda Naţională a statului Alabama, împreună cu forţele militare române, au terminat un amplu exerciţiu militar de instruire.

„Garda Naţională din Alabama are un parteneriat cu România din 1993“ – William Spurlock, ofițer de relaţii bilaterale România-SUA. 

ISTORIC

Liga Navală a SUA, înființată în 1902

Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902 şi este formată din 43.000 de civili organizaţi în mai mult de 245 de consilii în întreaga lume, care lucrează pentru a susţine membrii serviciilor navale şi pe familiile acestora. Anul trecut, a luat fiinţă şi Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite, ai cărui reprezentanţi au desfăşurat împreună cu militarii americani o serie de acţiuni sociale şi educative.

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă