11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMilitarii americani din România trebuie să plece în misiune mult mai RAPID....

Militarii americani din România trebuie să plece în misiune mult mai RAPID. Cum va proceda Infanteria Marină

Statele Unite experimentează noi metode de trimitere în misiune a Infanteriei Marine. Ele vor fi aplicate la trupele dislocate “în ţări aliate precum Spania, Italia şi România”, a declarat căpitanul Richard Ulsh, purtător de cuvânt al Corpului Infanteriei Marine din Europa şi Africa.

Potrivit acestuia, varianta ideală pentru dislocarea infanteriştilor marini este din navele specializate pentru război amfibiu. Dar întrucât numărul misiunilor în întreaga lume a crescut, aceste nave specializate au devenit insuficiente, iar infanteriştii marini trebuie să experimenteze noi procedee de dislocare.

De exemplu, americanii vor începe să debarce din nave ale altor ţări, cum ar fi cele italiene şi britanice. Acest lucru se va realiza în premieră la exerciţiul Trident Juncture, programat în toamna anului 2015, informează un site al Infanteriei Marine a SUA, http://www.marinecorpstimes.com

Citeşte şi: NATO efectuează cea mai amplă demonstrație de forță de după Războiul Rece

O cerinţă obligatorie pentru vasele străine folosite este ca navele să poată lua pe punte avioane MV-22B Osprey, folosite de infanteriştii marini ai SUA.

Pe de altă parte, infanteriştii marini americani vor începe să folosească nave militare vechi, cum ar fi vasele de sprijin logistic pentru aviaţie (T-AVB), precum şi nave cargo. Una dintre navele T-AVB luate în calcul este Wright, lansată la apă în anul 1959.

Noile procedee de dislocare vor fi utilizate pentru intervenţii rapide în Europa şi Africa.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă