21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul Culturii ar putea să cedeze Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu...

Ministerul Culturii ar putea să cedeze Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu Primăriei Sectorului 1

Ministerul Culturii ar putea să cedeze Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, aflat în prezent în paragină, Primăriei Sectorului 1, din cauză că nu are fonduri pentru a-l reabilita, în acest sens ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, lansând o consultare publică pe pagina sa de Facebook.

"Terenul și parcul din jur a fost donat statului de Profesorul jurist Nicolae Basilescu. Este acum în proprietatea Primăriei Sectorului 1, care a investit pentru reamenajarea parcului circa 1 milion de euro în 2004. Teatrul propriu-zis, ridicat în 1953 după modelul Teatrului de la Soci și reprezentativ pentru arhitectura stalinistă, este în proprietatea Ministerului Culturii. În ultimii ani a căzut în paragină", spune ministrul Vlad Alexandrescu.

Potrivit ministrului Culturii, Ordinul Arhitecților a făcut un proiect de reabilitare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, pentru care finanțarea ar trebui să fie de 500.000-1.000.000 de euro, în funcţie de starea reală a structurii de rezistenţă.

"Ministerul Culturii nu dispune de acești bani. Primăria Sectorului 1 spune că îi are și că ar fi dispusă să se apuce de treabă dacă Ministerul Culturii i-ar transfera proprietatea asupra Teatrului. Desigur cu clauza de a respecta mai departe destinația inițială", mai spune Vlad Alexandrescu.

Acesta își întreabă totodată prietenii de pe rețeaua de socializare Facebook dacă sunt de părere ca Ministerul Culturii să cedeze această clădire Primăriei Sectorului 1.

Cele mai citite

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă