12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul de interne şi-a mobilizat efectivele pentru a interveni în caz de...

Ministerul de interne şi-a mobilizat efectivele pentru a interveni în caz de inundaţii

Ministerul de interne a alertat toate efectivele sale din judeţele Caraş Severin, Timiş, Bacău şi Neamţ, pentru a fi pregătite să intervină în cazurile în care apele se revarsă şi apar probleme. Prin ordin al ministrului de interne, pese 150 de pompieri cu bărci, autospeciale şi motopompe sunt trimise din judeţele fără probleme în sprijinul forţelor aflate în teren acolo unde este nevoie.

Citeşte şi Cod PORTOCALIU de PLOI și INUNDAȚII în Moldova

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, pentru creşterea capacităţii de intervenţie, în sprijinul forţelor din teren, au fost dislocaţi suplimentar peste 150 de pompieri cu 39 de mijloace logistice şi motopompe de mare capacitate. 

“În condiţiile prelungirii avertizărilor meteorologice de ploi şi atenţionărilor hidrologice, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus desfăşurarea unor manevre de forţe prin detaşarea de pompieri şi mijloace de intervenţie din judeţele fără probleme către judeţele afectate de inundaţii”, se arată în comunicat. 

Citeşte şi Cod roşu de inundaţii în judeţul Caraş-Severin

Astfel, în judeţul Caraş Severin au fost trimise în sprijin 2 motopompe de mare capacitate şi 4 bărci, în judeţul Timiş 8 motopompe, 2 autospeciale şi un autocamion, în judeţul Bacău – 16 motopompe de mare capacitate, iar în judeţul Neamţ – 6 motopompe de mare capacitate. 

De asemenea, în judeţele Caraş Severin şi Timiş a fost crescută capacitatea operaţională, întreg personalul ISU fiind prezent la serviciu. 

“De la ultima informare publică din această dimineaţă, structurile pentru situaţii de urgenţă ale MAI au evacuat preventiv 120 de persoane din judeţul Caraş Severin, acestea fiind cazate în spaţiile asigurate de autorităţile locale. În judeţele afectate de inundaţii, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile locale iau toate măsurile necesare pentru sprijinirea comunităţilor. Ministrul Petre Tobă a cerut prefecţilor din aceste judeţe să se asigure că populaţia nu este expusă unor situaţii de risc şi să solicite de îndată resurse suplimentare de intervenţie acolo unde situaţia o impune”, se mai precizează în comunicatul MAI. 

INUNDAȚII în Caraș-Severin: Copii adăpăstiți în școală și bătrâni evacuați din case

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă