14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Mediului a găsit nereguli la sistemul de transfer al DEȘEURILOR. Proiectul...

Ministerul Mediului a găsit nereguli la sistemul de transfer al DEȘEURILOR. Proiectul a costat peste un milion de euro

Corpul de Control al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor a constatat, în urma unei analize interne, importante nereguli la sistemul electronic pentru schimbul de date privind transferurile internaționale de deșeuri.

Un comunicat emis miercuri de MMAP semnalează "importante nereguli cu privire la modul de achiziție, dezvoltare, exploatare precum și la recepția echipamentelor și a programelor informatice ale proiectului LIFE10/ENV/RO726 "Stabilirea unui sistem electronic pentru schimbul de date privind transferurile de deșeuri' (acronym LIFE = ELSYS)".

Acordul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în urmă cu cinci ani, la 27 septembrie 2011, între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Comisia Europeană.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.198.926 euro, 50% din costuri fiind suportate de Comisia Europeană, iar restul sumei, din bugetul Ministerului Mediului, în calitate de beneficiar-coordonator pentru achizițiile care intră în sarcina Ministerului.

Prin proiect, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, împreună cu un consultant român cu personalitate juridică, partener în proiect, a dezvoltat sistemul ELSYS ca soluție digitală la Regulamentul 1013 / 2006 privind înregistrarea datelor și instrumentarea notificărilor în cazul transferurilor internaționale de deșeuri.

Pe baza constatărilor Corpului de Control din MMAP au fost sesizate instituțiile abilitate în vederea efectuării "cercetărilor specifice".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă