10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sportului face anchetă la un bazin din Sibiu

Ministerul Sportului face anchetă la un bazin din Sibiu

Conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului a dispus efectuarea unei anchete disciplinare în cazul instructorilor de înot şi administraţiei bazinului Olimpia din Sibiu, unde o fetiţă s-a accidentat grav la un antrenament, relatează Mediafax.

"Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) ia act de incidentul produs la bazinul Olimpia din Sibiu, în urma căruia o fetiţă a fost grav rănită. Conducecerea MTS dispune începerea cercetării disciplinare asupra administraţiei unităţii şi a instructorilor de înot care au asigurat desfăşurarea cursurilor la momentul producerii accidentului", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit MTS, cercetarea are în vedere stabilirea cauzelor şi circumstanţelor accidentului, precum şi a persoanelor responsabile de producerea acestuia. În urma cercetării, MTS va decide măsurile disciplinare şi de siguranţă care se impun.

"Ministerul Tineretului şi Sportului este alături de fetiţa şi familia acesteia şi dispune verificarea şi întărirea măsurilor de siguranţă în toate unităţile în care se desfăşoară activităţi sportive, la nivel naţional", se mai arată în comunicat.

Miercuri, în timpul antrenamentului de înot la bazinul Olimpia din Sibiu, o fetiţă de zece ani a căzut de la trambulină, de la o înălţime de aproximativ cinci metri, şi s-a lovit de marginea bazinului, accidentându-se grav.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie Sibiu, unde a fost internată fetiţa, aceasta a suferit multiple fracturi, între care fractură de col femural, triplă fractură de bazin şi fractură de mandibulă, şi a fost operată.

Vineri, părinţii fetiţei au susţinut o conferinţă de presă în care au reclamat că fiica lor şi colegii acesteia nu erau supravegheaţi. 

Părinţii au depus o reclamaţie la Clubul Sportiv Municipal Sibiu, în subordinea căruia se află Bazinul Olimpia, iar luni vor depune plângere la Parchet împotriva antrenoarelor, pentru neglijenţă.

Poliţia Judeţeană Sibiu s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în acest caz.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă