10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMiniştrii de externe român şi eston au discutat despre consolidarea prezenței NATO...

Miniştrii de externe român şi eston au discutat despre consolidarea prezenței NATO pe flancul estic

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut luni o întrevedere cu omologul eston Jürgen Ligi, printre subiectele discutate de cei doi oficiali aflându-se și consolidarea prezenței NATO pe flancul estic, se precizează într-un comunicat al MAE.

Ministrul eston se află la București pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor din Centrul și Estul Europei (formatul B9), care are loc marți.

“În cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au exprimat satisfacție pentru creșterea nivelului reprezentării diplomatice reciproce, prin deschiderea recentă a ambasadei Estoniei la București și a ambasadei României la Tallinn. Ambii interlocutori au exprimat încrederea că, prin activitatea lor, cele două misiuni diplomatice vor contribui la consolidarea cooperării bilaterale, printr-o mai bună valorificare a potențialului de colaborare, precum și la aprofundarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene și al NATO”, precizează sursa citată.

MAE mai menționează că discuțiile au vizat și teme de pe agenda europeană, schimbul aprofundat de idei confirmând pozițiile similare ale României și Estoniei pe marea majoritate a temelor prioritare la nivelul UE. Cei doi miniștri au decis, totodată, intensificarea schimbului de experiență și bune practici în perspectiva deținerii, pentru prima oară, atât de către Estonia, cât și de către România, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în 2017, respectiv 2019.

“În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au mai discutat despre implementarea concluziilor Summit-ului NATO de la Varșovia și consolidarea prezenței NATO pe flancul estic”, mai precizează MAE.

Sursa foto: mae.ro

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă