13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul de Interne a DECORAT un veteran de pe FRONTUL de EST

Ministrul de Interne a DECORAT un veteran de pe FRONTUL de EST

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a decorat un veteran de război care a luptat pe Frontul de Est.

Locotenentul în retragere Vasile Ganovici a primit “Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”.

Vasile Ganovici a împlinit pe 25 august vârsta de 101 ani. Pe de altă parte, distincţia i-a fost acordată în contextul sărbătoririi Anului Veteranilor de Război, întrucât în 2015 se împlinesc 70 de ani de la finalul celui de-al doilea Război Mondial.

 “Folosesc acest prilej pentru a exprima admiraţia şi preţuirea pe care membrii sistemului de securitate naţională şi eu personal o avem faţă de cei care, prin ataşamentul faţă de ţară, simţul datoriei şi al onoarei militare, au fost şi sunt adevărate file de istorie pentru noi. Vă urez multă sănătate şi La mulţi ani!” i-a transmis vicepremierul Gabriel Oprea lui Vasile Ganovici.

Locotenentul în retragere Ganovici Vasile s-a născut în 25 august 1914 şi a luptat pe Frontul de Est, în Basarabia, la Cotul Donului. El a fost decorat cu medalia “Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.

La 70 de ani de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, Guvernul României a declarat anul 2015 ca Anul Veteranilor de Război.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă