13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul italian de Externe vine la București

Ministrul italian de Externe vine la București

Ministrul italian de Externe, Federica Mogherini, face, miercuri, o vizită oficială la Bucureşti, un accent important urmând a fi acordat temelor europene, în contextul deţinerii de către Italia a preşedinţiei Consiliului UE, în al doilea semestru al acestui an, se arată într-un comunicat MAE, anunță Mediafax.

Potrivit sursei citate, vizita va prilejui reconfirmarea stadiului excelent al relaţiilor dintre cele două state în cadrul Parteneriatul Strategic Consolidat.

Titus Corlăţean şi Federica Mogherini vor avea discuţii pe teme de actualitate ale agendei bilaterale, europene şi internaţionale. În cadrul întrevederii, vor abordate aspecte cu privire la dezvoltarea relaţiei bilaterale, în contextul privilegiat al împlinirii a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale, cu accent pe intensificarea schimburilor economice şi consolidarea cooperării din perspectiva comunităţii de români stabiliţi pe teritoriul italian, având în vedere "potenţialul valoros pe care aceasta îl oferă în beneficiul reciproc", precizează MAE.

Totodată, un accent important va fi acordat temelor europene, din perspectiva deţinerii de către Italia a preşedinţiei Consiliului UE în cel de-al doilea semestru al acestui an.

În cadrul convorbirilor vor fi abordate, de asemenea, dosare de interes pentru România şi Italia precum situaţia din Balcanii de Vest, Summit-ul NATO din luna septembrie 2014, evoluţiile din Siria şi Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, informează Ministerul de Externe.

Ultima întrevedere dintre cei doi miniştri de externe a avut loc, la 1 martie, la Roma, cu ocazia participării lui Titus Corlăţean, la vizita pe care premierul Victor Ponta a efectuat-o în Italia şi la Sfântul Scaun.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă