21.7 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul pentru Românii de pretutindeni le propune cetățenilor români să doneze un...

Ministrul pentru Românii de pretutindeni le propune cetățenilor români să doneze un euro pentru repatrierea decedaţilor

Ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni,  Bogdan Stanoevici, a propus ca toți românii să doneze câte un euro, pentru înființarea unui fond de rezervă care să fie folosit pentru repatrierea decedaţilor sau pentru situaţii de urgenţă, relatează Mediafax.

"Când s-a construit Atheneul Român, fiecare cetăţean a dat câte 1 leu pentru finanţarea construcţiei. Şi astăzi avem o perlă arhitectonică de care suntem mândri. Dragii mei români de pretutindeni, vă dau o temă de gândire pe perioada vacanţei: dacă fiecare român din străinătate ar depune 1 euro pe an (doar un an) într-un cont special, s-ar putea crea un fond de rezervă din care s-ar putea folosi diverse sume pentru plăţile necesare repatrierii decedaţilor sau pentru situaţii de urgenţă", scrie pe Facebook ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Ministrul le explică românilor că, dacă ar face un calcul simplu, ar vedea că acest cont special "se va putea autoalimenta din dobânda anuală".

"Ce înseamnă un euro pentru buzunarul fiecăruia??? Nu mare lucru. Dar cât de util ar putea fi pentru întreaga comunitate. Şi asta ar însemna solidaritate între românii de pretutindeni", mai scrie Stanoevici, subliniind că ideea sa poate este "nebună" sau poate este bună.

"Gândiţi-vă. Aştept cât mai multe păreri sau idei", îi îndeamnă ministrul pe români, încheindu-şi postarea cu mesajul: "Hai să dăm mână cu mână/Cei cu inima română", scris cu majuscule.

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în cadrul MAE, la 5 martie 2014.

Cele mai citite

Richard Gasquet s-a retras de la Țiriac Open

Tenismanul francez Richard Gasquet a declarat forfait pentru turneul de categorie ATP 250 Ţiriac Open, care are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti. „Din...

Israelul avertizează că va lovi Iranul

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare Israeliene a avertizat că va exista un răspuns la atacul de amploare al Iranului, scrie Sky News,...

Tesla va concedia peste 10% din personal la nivel global

Tesla va concedia peste 10% din forța sa de muncă la nivel global, se arată într-o notă internă consultată luni de Reuters, în contextul...
Ultima oră
Pe aceeași temă