18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Titus Corlăţean spune că va informa instituţiile abilitate cu privire la...

Ministrul Titus Corlăţean spune că va informa instituţiile abilitate cu privire la concluziile CAE privind Irakul

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), că va informa instituţiile abilitate cu privire la concluziile CAE privind Irakul şi şi-a exprimat convingerea că va exista o analiză serioasă referitor la oferirea de asistenţă militară de către României pentru autorităţile din Kurdistanul irakian, informează Mediafax.

"După această dezbatere şi în baza concluziilor adoptate de Consiliul Afaceri Externe, evident că eu voi informa conducerea Guvernului României, Ministerul Apărării Naţionale, conducerea statului român cu privire la aceste evoluţii, cu privire la posibilitatea ca state membre ale Uniunii Europene (…), la solicitarea autorităţilor din regiunea Kurdistanului irakian, să acorde asistenţă militară, în condiţiile unei bune coordonări şi a acordului guvernului central de la Bagdad. Voi informa instituţiile abilitate, sunt convins că va exista o analiză serioasă, o reflecţie cu privire la oportunitatea unui astfel de gest şi din partea României, dar nu sunt eu în măsură, la nivelul Ministerului de Externe, să iau o astfel de decizie", a declarat ministrul de Externe.

"Ca regulă generală, pot să vă spun că întotdeauna România a fost alături de partenerii săi europeni, euroatlantici în teme importante de securitate internaţională", a mai spus Titus Corlăţean.

Potrivit MAE, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de Externe ai UE au fost evaluate modalităţile de facilitare a unei soluţii politice şi durabile a crizei irakiene, ca parte a unei abordări cuprinzătoare, la nivel regional.

Şefii diplomaţiilor europene au salutat decizia adoptată de unele state membre UE de a acorda asistenţă militară guvernului Regiunii Kurdistan, în strânsă coordonare cu autorităţile centrale de la Bagdad.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă