15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Tobă a cerut Consiliului de ETICĂ să îi verifice teza de...

Ministrul Tobă a cerut Consiliului de ETICĂ să îi verifice teza de DOCTORAT

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a cerut Consiliului de Etică din cadrul Ministerului Educaţiei să îi analizeze lucrarea de doctorat, informează Mediafax.

Petre Tobă a cerut, acest lucru în contextul informațiilor privind un posibil plagiat în cazul tezei lui de doctorat. Consiliul de Etică nu primise, joi, până la ora 14.00, nicio sesizare privind un posibil plagiat al lucrării de doctorat a noului ministru de Interne.

Ulterior, la sediul instituţiei a fost înregistrată o cerere a ministrului Tobă, care a solicitat să îi fie verificată lucrarea de doctorat.

Potrivit surselor citate, în prima şedinţă a Consiliului de Etică va fi luat în discuţie acest caz și se va face o analiză asupra lucrării de doctorat a ministrului de Interne.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, joi, legat de acuzaţiile apărute în presă potrivit cărora ministrul de Interne, Petre Tobă, şi-ar fi plagiat teza de doctorat, că, dacă “va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluţie”.

“Obiectivul de integritate este fundamental şi un obiectiv la care premierul şi Guvernul ţin foarte mult. Dacă va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluţie. Vom vedea verdictul şi vom avea şi soluţia”, a spus Dan Suciu, precizând că nu s-a discutat în Guvern acest subiect.

Noul ministru de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliția Română în ultimii trei ani, se alătură listei cu demnitari suspectați că și-au plagiat tezele de doctorat, potrivit Press One, care scrie că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi copiate din diverse lucrări.

Citeşte şi: Nou scandal de plagiat: Teza de doctorat a ministrului Tobă ar fi copiată aproape integral din alte lucrări

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă