20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul transporturilor cere urgentarea investigaţiei de la TAROM privind incidentul aviatic de...

Ministrul transporturilor cere urgentarea investigaţiei de la TAROM privind incidentul aviatic de la Budapesta

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, solicită Autorităţii Aeronautice Civile din România să finalizeze joi investigaţia de la TAROM, iar Consiliului de Administraţie al companiei îi recomandă să ia act de concluziile raportului, de situaţia generală creată în companie şi să acţioneze conform atribuţiilor legale. 

Într-un comunicat de presă remis miercuri seară Agerpres, şeful de la Transporturi cere angajaţilor şi managementului executiv al companiei să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale, fără să pună în pericol regularitatea zborurilor şi siguranţa pasagerilor. 

“După acţiunea de protest a salariaţilor TAROM din cadrul Direcţiei Tehnice, desfăşurată pe parcursul zilei de astăzi, 16 martie a.c., solicit atât angajaţilor companiei, cât şi managementului executiv să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale, fără a periclita regularitatea zborurilor şi siguranţa pasagerilor. Întârzierile repetate ale curselor TAROM, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor şi comunicarea defectuoasă a managementului cu angajaţii riscă să afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava TAROM la Budapesta, mă determină să solicit Autorităţii Aeronautice Civile din România, conform competenţelor instituţiei, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigaţia de la TAROM. De asemenea, recomand întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al TAROM care să ia act de concluziile raportului, de situaţia generală creată în companie şi să acţioneze conform atribuţiilor legale’, afirmă Dan Costescu. 

Avionul TAROM cu care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a decolat miercuri de la Budapesta şi trebuia să ajungă la Bucureşti a avut probleme în aer, piloţii fiind nevoiţi să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare, a anunţat acesta într-o postare pe Facebook. 

Borboly Csaba a declarat ulterior că, la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum şi atunci a observat că una dintre elice s-a oprit. Însoţitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică şi să stea cu capul aplecat şi, la scurt timp după aceea, piloţii au reuşit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta. 

Potrivit lui Borboly, toţi pasagerii au fost evacuaţi, iar la faţa locului se află echipaje de intervenţie. 

Aeronava TAROM RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 15,12 cu destinaţia Bucureşti s-a întors pe aeroport după cinci minute de zbor din cauza unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2, a afirmat compania aeriană. 

“Compania TAROM confirmă faptul că aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13,12 UTC cu destinaţia Bucureşti s-a întors la aeroportul Budapesta după cinci minute de zbor datorită unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2. Echipajul a acţionat conform procedurilor standard în această situaţie şi a aterizat, în deplină siguranţă, pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcaţi, în siguranţă, şi sunt asistaţi de reprezentanţii companiei TAROM”, se menţionează într-un comunicat al operatorului aerian. 

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă