14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest

UPDATE. Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest

UPDATE. Curtea de Apel București a decis, vineri, ca Mircea Băsescu și Marian Căpățână, implicați într-un dosar de trafic de influență, să rămână în arest preventiv. 

Decizia este definitivă, cei doi putând să mai ceară doar arestul sub control judiciar sau arestul la domiciliu. 

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost adus, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru judecarea contestaţiei sale faţă de măsura arestului preventiv dispusă în dosarul de trafic de influenţă, anunță Mediafax.

Din arestul Poliţiei Capitalei a fost adus la instanţă şi Marian Căpăţână, intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină astfel încât interlopul să scape de închisoare. Căpăţână a contestat, şi el, măsura de arestare preventivă.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti referitoare la cele două contestaţii va fi definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv", a arătat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

Cei doi, alături de Bercea Mondial şi de fiul acestuia, Florin Anghel, au fost duşi joi la DNA, pentru audieri în acest dosar. În acelaşi scop a venit la DNA fiica interlopului, Izaura Anghel. Cu acest prilej, Bercea Mondial şi fiica sa au reluat, în faţa procurorilor, acuzaţiile conform cărora ar fi ajuns sume de bani la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi la preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, au declarat surse judiciare, potrivit Mediafax.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă