15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE: Mircea Băsescu rămâne în arest. Decizia nu este definitivă. Avocații...

VIDEO. UPDATE: Mircea Băsescu rămâne în arest. Decizia nu este definitivă. Avocații au cerut contolul judiciar

UPDATE 13:26  Mircea Băsescu şi Marian Capătână rămân în arest, a decis Tribunalul Constanţa. Decizia nu este definitivă. 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/7ae2ac2d95089f651ccf99efba25d839/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

UPDATE 12.20  Şedinţa de la Tribunalul Constanţa s-a încheiat, iar fratele preşedintelui şi Marian Căpăţână au fost scoşi din sediul Tribunalului în jurul orei 12.00, fiind urcaţi amândoi în aceeaşi dubă a Poliţiei cu care au fost aduşi la Constanţa şi plecând spre Bucureşti, transmite Mediafax.

 

Tribunalul Constanţa a rămas în pronunţare în privinţa solicitării de înlocuire a măsurii arestării preventive în cazul lui Mircea Băsescu cu controlul judiciar, ultimul argument adus de avocaţi fiind că înregistrările de la dosar nu sunt autentice.

Unul dintre avocaţii lui Mircea Băsescu a spus, la ieşirea de la Tribunal, că nu poate fi stabilit caracterul autentic al înregistrărilor puse la dispoziţie de către denunţători pentru că nu au fost puse la dispoziţie aparatele cu care s-au făcut înregistrările existente la dosar.

—–

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi miercuri la Tribunalul Constanţa, care judecă dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, instanţa urmând să decidă şi în cazul cererii de revocare a arestării, anunță Mediafax.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi împreună din arestul Poliţiei Capitalei, cu o dubă a Poliţiei, la Tribunalul Constanţa, unde au ajuns în jurul orei 8.45.

Nici Mircea Băsescu şi nici Marian Căpăţână nu au făcut declaraţii la intrarea în sediul Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa în 14 iulie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru miercuri.

Înainte de a fi trimis în judecată, Mircea Băsescu a formulat o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, care trebuia să se judece marţi la Tribunalul Bucureşti. Instanţa şi-a declinat competenţa de soluţionare a cererii în favoarea Tribunalului Constanţa, unde se judecă şi dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă.

Cererea lui Mircea Băsescu de revocare a măsurii arestrării preventive urmează să fie luată în discuţie miercuri de judecătorii Tribunalului Constanţa.

După ce va fi prezentat Tribunalului Constanţa în dosarul de trafic de influenţă, Mircea Băsescu ar urma să fie dus din nou în arestul Poliţiei Capitalei.

Surse judiciare declarau că Mircea Băsescu ar urma să rămână încă două săptămâni în arestul Poliţiei Capitalei, în urma unei solicitări venite din partea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), deşi, teoretic, acesta urma să fie transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce a fost trimis în judecată în dosarul de trafic de influenţă, mai scrie Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi pe Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

 

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă